Verf marmer: alle technische en advies

  • Is het mogelijk om marmer te schilderen?
  • Waarom een knikker verven?
  • Schilderen op marmer: het materiaal
  • Hoe schilder je een knikker? De methode

Meestal zullen huiseigenaren die marmer kiezen er nooit aan denken om het te verbergen. Maar als u een huis tegenkomt met marmeren elementen die u niet bevallen, kunt u ze schilderen. Ook al is schilderen op marmer niet gebruikelijk, toch is het mogelijk een marmer te beschilderen om het uiterlijk ervan te veranderen. Expert Peinture legt in meer detail uit hoe marmer te schilderen.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Is het mogelijk om marmer te schilderen?

Als u regelmatig onze artikelen leest, weet u al dat u zowat alles kunt schilderen! Een poort schilderen, een radiator schilderen, meubels schilderen… Als je de juiste verf hebt, is alles mogelijk. En marmer is geen uitzondering!

Het is dus heel goed mogelijk een marmer te schilderen als u de juiste verf hebt. Per slot van rekening blijft marmer een steen als alle andere. Als het mogelijk is om bakstenen te schilderen, waarom dan niet marmer? (Vraag gratis offertes van professionals voor het schilderen van marmer)

Waarom een knikker verven?

Het voordeel van marmer is ook het nadeel: het is zichtbaar. En terwijl sommige mensen het effect van marmer als werkblad, in een keuken of zelfs in een badkamer prachtig zullen vinden, zullen anderen het waarschijnlijk haten!

U kunt marmerverf gebruiken als u het uiterlijk van een marmeren element in uw huis beu bent. Pas echter op dat u een marmeren schouw niet schildert als u hem nog gebruikt. Marmerverf is niet gemaakt om hoge temperaturen te weerstaan, en kan gevaarlijk worden.

Schilderen op marmer: het materiaal

Om een marmer met succes te kunnen beschilderen, moet men over een nauwkeurige methode (zie hieronder) en een aangepast materiaal beschikken. Zoals u zich kunt voorstellen, kunt u een marmer niet met een klassieke verf schilderen.

Dit is wat je nodig hebt voor marmer schilderen:

  • Een marmer reiniger
  • Alcohol op 95°.
  • Een onderlaag van adhesie
  • Een glycerolverf

Schilderen op marmer wordt gedaan met een roller. Het is van essentieel belang dat een glycerolverf wordt gebruikt, aangezien een minder dekkende verf het marmer niet zou maskeren.

Je hebt nodig…

Product Foto

Marmer reiniger

Marmer verf

Productnaam

ONYX HUISHOUDALCOHOL BOVEN 5L

Les Frères Nordin 954519 Blauwe Wasverwijderaar SP Wax,

Dulux Valentine – Valfond Glycerol Universele Grondverf 2.5 L

ASTRAL 5213421 Glycerol Lak 2 L Satijn Sabel

Beschrijving

2.5L Valfond Glycerol universele grondverf

2L glycerol lak (satijn zand)

Product Foto

Productnaam

ONYX HUISHOUDALCOHOL BOVEN 5L

Marmer reiniger

Product Foto

Productnaam

Les Frères Nordin 954519 Blauwe Wasverwijderaar SP Wax,

Product Foto

Productnaam

Dulux Valentine – Valfond Glycerol Universele Grondverf 2.5 L

Beschrijving

2.5L Valfond Glycerol universele grondverf

Marmer verf

Product Foto

Productnaam

ASTRAL 5213421 Glycerol Lak 2 L Satijn Sabel

Beschrijving

2L glycerol lak (satijn zand)

Schilders in uw omgeving geven u een gratis prijsopgave voor uw project >>

Hier zijn de verschillende stappen die gevolgd moeten worden om een marmeren meubelstuk of een ander element te schilderen:

1. Was het marmer

Zoals bij alle schildertechnieken, beginnen we met de voorbereiding van de ondergrond. Voor marmer is schuren ondenkbaar!

In plaats daarvan, zal je het marmer afstoffen en schoonmaken. Voor het beste resultaat brengt u een verdunde marmerreiniger aan en reinigt u het hele oppervlak. Alle mogelijke vlekken moeten worden verwijderd.

Zodra dit is gebeurd, afspoelen met een licht vochtige spons en vervolgens afnemen met een doek die is bevochtigd met 95° alcohol. Dit zal uw marmer diep ontvetten.

2. Breng de grondverf aan

Zodra het marmer perfect droog is, kunt u uw grondverf aanbrengen. Hierdoor zal de verf beter aan het marmer hechten. Denk eraan om vóór het schilderen de kamer en de delen van het meubilair die u niet wenst te schilderen, te beschermen met dekzeilen en afplaktape.

Op een goed geprepareerd marmer zal de onderlaag zonder problemen hechten. Breng het aan met een roller over het gehele oppervlak en laat het drogen (ongeveer een dag). Ideaal is het om twee opeenvolgende grondlagen aan te brengen, twee dagen na elkaar, om het marmer perfect te bedekken.

3. Het marmer schilderen

Zodra de tweede grondlaag droog is, kunt u uw glycero verf aanbrengen. Opgelet: Glycerolverf is giftig. Zorg er dus voor dat de ruimte goed geventileerd is en werk niet in een afgesloten ruimte. Draag ook de nodige beschermende kleding, en zorg ervoor dat u de omgeving rond de schilderplek hebt beschermd.

De glycerolverf wordt in één of twee lagen aangebracht. Als u na de eerste laag tevreden bent, is het niet nodig een tweede laag te schilderen.

Voilà! Uw marmer is nu opnieuw geverfd. Het enige wat je nog moet doen is het laten drogen en dan genieten van je nieuwe decoratie! Voor meer schildertechnieken voor binnen, surf verder op de site!