Vinyl verf: de pick, de toepassing ervan en de prijs

  • Vinyl Schilderij Presentatie
  • De toepassingen van vinylverf
  • De prijs van een vinyl schilderij
  • Hoe breng ik vinyl verf aan?

Het is niet gewaagd te beweren dat vinylschilderen in Frankrijk vrij onbekend is. Gezegd moet worden dat deze decoratieve verf een vrij beperkt gebruik behoudt, ook al heeft hij op bepaalde punten goede argumenten. Om meer te weten te komen over dit type verf, hoeft u alleen maar ons artikel over vinylverf te lezen. Laten we het samen ontdekken!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Vinyl Schilderij Presentatie

In tegenstelling tot glycerolverf is vinylverf een verf op waterbasis, waarvan de dekkracht vrij beperkt blijft. Deze verf is meestal samengesteld uit vinyl, acetaat en gekleurde pigmenten.Daarom is vinylverf in de eerste plaats een afwerkingsverf, gebruikt in grondverven of effectverven.

De toepassingen van vinylverf

Er zijn drie mogelijke toepassingen voor vinylverf:

  • Als grondverf: het is een goede decoratieve grondverf voor een poreuze en droge muur.
  • Gemengd: gemengd met een meer dekkende verf (zoals olieverf), kan vinylverf een decoratief effect geven als muurverf voor buiten of binnen.
  • Alleen: vinylverf alleen kan worden gebruikt om een binnenmuur te schilderen, op voorwaarde dat u hebt gekozen voor vinylverf van goede kwaliteit.

Het beste gebruik van vinylverf blijft in het mengsel. Met deze verf kunt u genieten van een decoratieve verf tegen een lagere prijs. Geef bij gebruik alleen altijd de voorkeur aan acrylverf boven vinylverf, omdat deze resistenter is en gemakkelijker schoon te maken.

Schilders bij u in de buurt geven u gratis prijzen voor vinylverf >>

De prijs van een vinyl schilderij

De kosten van een vinyl verf blijven relatief betaalbaar. Als u het zonder de hulp van een professionele schilder wilt aanbrengen, bent u tussen 1 en 5€ per vierkante meter kwijt (voor nauwkeurige, gratis en gepersonaliseerde offertes van professionals in uw omgeving voor uw schilderwerk, klik hier).

Als u besluit alleen vinylverf te gebruiken (zoals u acrylverf zou gebruiken), zorg er dan voor dat u een verf van goede kwaliteit koopt.

De goedkoopste vinylverven vereisen drie of meer lagen, dus dit zal nooit een goede investering zijn. Vind onze selectie van vinylverven hieronder:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

FullDip FLD0012 Vloeibaar Gerookt Vinyl Zwart 400 ML

Volledige dip verwijderbare lak mat zwart

Full Dip Uitneembare vloeibare vinyl spuitverf mat wit 400 ml

Beschrijving

400 ml spuitbus gerookt vloeibaar zwart vinylverf

400ml Aerosol zwart mat afpelbaar vinyl verf spuitbus

400ml Spuitvinylverf (mat wit)

Product Foto

Productnaam

FullDip FLD0012 Vloeibaar Gerookt Vinyl Zwart 400 ML

Beschrijving

400 ml spuitbus gerookt vloeibaar zwart vinylverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Volledige dip verwijderbare lak mat zwart

Beschrijving

400ml Aerosol zwart mat afpelbaar vinyl verf spuitbus

Product Foto

Productnaam

Full Dip Uitneembare vloeibare vinyl spuitverf mat wit 400 ml

Beschrijving

400ml Spuitvinylverf (mat wit)

Het aanbrengen van een vinylverf verschilt nauwelijks van dat van een acrylverf. U zult dus de volgende stappen moeten volgen:

1. Bereid de steun voor

Eerst moet u de muur afstoffen en schoonmaken. Zoals alle verven op waterbasis is vinylverf zeer gevoelig voor de ruwheid van de muur.

Eventueel moet u de muur of de vorige verflaag schuren met fijn schuurpapier.

Merk op dat vinylverf bijzonder geschikt is voor nieuwe gipsmuren. Het enige wat u hoeft te doen is uw gipsplaat afstoffen voordat u de verf aanbrengt (Vraag gratis offertes van professionals voor uw schilderwerk).

2. Breng de verf aan

Vinylverf wordt gemiddeld in twee tot drie lagen aangebracht. U werkt door de passen te kruisen en de droogtijd te respecteren (zie de informatie in de instructies). Idealiter moet u ten minste 24 uur wachten tussen de lagen.

Als u witte vinylverf hebt gekocht, moet u weten dat u vloeibare kleurstof kunt gebruiken om het een andere tint te geven. Beperk het gebruik van kleurstof echter tot 5% om de hechting van uw verf niet aan te tasten.

3. Breng een beschermende vernis aan

Het ideale bij het schilderen met vinylverf is om een beschermende vernis te gebruiken over de laatste laag.

Zodra uw muur de gewenste kleur heeft, laat u de laatste laag drogen en brengt u er vervolgens uw beschermende vernis over aan.

Deze afwerkingslaag maakt het gemakkelijker om uw schilderij aan de muur te hangen en voorkomt dat het te snel zijn glans verliest.

Op zoek naar meer schildertips? Zo ja, klik dan hier en ontdek hoe u een verfkleur voor uw interieur kiest!