Dak Painting: kiezen en te slagen dak verf

  • Welke dakverf kiezen?
  • Hoe schilder je een dak opnieuw?

Vandaag is Expert Peinture geïnteresseerd in een bijzonder onderwerp: dakbedekkingsverf. Hoewel de aanpak van het verven van een dak niet noodzakelijkerwijs is gedemocratiseerd, bestaan er niettemin bepaalde soorten speciale dakverven, die het mogelijk maken een verouderd dak zijn kleuren terug te geven. Als u op zoek bent naar de juiste verf om te kopen om een dak opnieuw te schilderen of wilt leren over dak schildertechnieken, bent u bij ons aan het juiste adres!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Een dak opnieuw verven is een goede manier om het een facelift te geven. Zolang de verf wordt aangebracht op een gezond dak in goede staat, zal het verven van het dak het een nieuwe glans geven en het dak verstevigen.

Het is echter verplicht een speciale dakverf te kiezen, die niet alleen is aangepast aan het weer, maar ook aan het materiaal waarvan uw dak is gemaakt (Vraag gratis offertes van professionals voor het schilderen van daken).

Hoewel het onmogelijk is een uitputtende lijst te maken van de dakverven die er bestaan, volgen hier de belangrijkste categorieën verf voor dit soort gebruik:

  • De kleurloze dakvernis: een dakvernis verbetert de waterafstotende eigenschappen van een dak zonder de kleur ervan te veranderen. Het zijn meestal verven op waterbasis die in één enkele laag worden aangebracht.
  • Acryldakverf: De meeste dakverven zijn acrylverven, die zeer goed bestand zijn tegen weersomstandigheden. Een acrylaatverf renoveert een dak snel, beperkt de waterindringing en geeft uw dak een nieuw gezicht.
  • Polyurethaanhars: Tenslotte zijn er ook nog dakharsen, die vooral op terrassen en platte daken worden aangebracht, deze een heldere kleur geven en tegelijk de waterindringing beperken. Hieronder vindt u onze selectie van daklakken:

Product Foto

Onze selectie

Een veilige gok

Productnaam

Dakbedekking – Leisteen Grijs 10L – Decoratieve Watervaste Verf voor Dakrenovatie

Waterdicht maken van plat dak, plat dak en terrasdak: Gekleurd elastisch membraan – hars

Dakpancoating W510 – Antracietgrijs vergelijkbaar met RAL 7016-5L

Beschrijving

10L Decoratieve verf voor renovatie

4kg Plat dak kit

5L Dakpan verf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Dakbedekking – Leisteen Grijs 10L – Decoratieve Watervaste Verf voor Dakrenovatie

Beschrijving

10L Decoratieve verf voor renovatie

Product Foto

Productnaam

Waterdicht maken van plat dak, plat dak en terrasdak: Gekleurd elastisch membraan – hars

Beschrijving

4kg Plat dak kit

Een veilige gok

Product Foto

Productnaam

Dakpancoating W510 – Antracietgrijs vergelijkbaar met RAL 7016-5L

Beschrijving

5L Dakpan verf

Lokale professionele schilders geven u een gratis offerte voor uw project >>

Wilt u alleen uw dak opnieuw verven? Het is mogelijk, op voorwaarde dat u zeker bent van een dakverf die volledig compatibel is met uw dakpannen. Het is van essentieel belang dit detail te controleren, aangezien ongeschikte verf uw dak kan beschadigen. Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn als u acryl op leisteentegels aanbrengt.

Opgelet echter: als u de kleur van een dak wilt veranderen, moet u absoluut contact opnemen met uw gemeente voordat u met de werkzaamheden begint. Veel gemeenten hebben inderdaad drastische regels voor daken en hun kleuren. Het is dan ook ondenkbaar een dak opnieuw te schilderen zonder de haalbaarheid van het project na te gaan.

Als uw dakverf geschikt is en uw gemeentehuis goed is ingelicht over het project, volgt hier een stapsgewijze dakverftechniek die u zou moeten helpen:

  1. Voorbereiding van de ondergrond: zoals altijd bij schilderwerk moet de ondergrond van tevoren worden voorbereid, zodat de verf zo goed mogelijk hecht. Hier, en op een dak, is het werk iets complexer dan gewoonlijk. U moet ervoor zorgen dat uw dak schoon en gezond is. Ontdoe het van alle vuil met een brede borstel, en vervang indien nodig gebroken of ontbrekende tegels. Vergeet niet alle sporen van mos te verwijderen, of zelfs een behandeling toe te passen als u dat nodig acht. Laat uw dak na de reiniging 24 uur drogen, zodat het volledig droog is.
  2. Raadpleeg de gebruiksvoorschriften: de pot van een verf levert vaak zeer belangrijke informatie, met name de toepassingsvoorwaarden of de gebruiksaanbevelingen. Vergeet nooit om het te raadplegen voordat je begint te schilderen!
  3. Schilderen van het dak: u controleert of het mooi weer is voordat u een dak gaat schilderen. Vermijd echter schilderen in direct zonlicht, want dan kan de verf te snel drogen. U moet dus urenlange blootstelling aan de zon vermijden. Om een dak opnieuw te verven, is het raadzaam een verfpistool te gebruiken, dat een snelle en gelijkmatige toepassing mogelijk maakt. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw dakverf om te weten hoeveel lagen u moet aanbrengen. Het zijn er meestal twee.
  4. Zandstralen van het dak: als uw dakverf geen droog zand bevat, breng dan wat zand op uw dak aan net nadat u de laatste verflaag heeft aangebracht (nog nat). Je zal je dak zo laten voor een goede week.
  5. Het dak borstelen: als de verf eindelijk droog is, kunt u met een brede borstel het resterende zand van uw dak verwijderen.