De prijs van liefdevolle schilderij

 • Wat is magnetische verf?
 • Onze selectie van magnetische verf voor uw werk
 • Hoeveel kost magneetverf?
 • Hoe breng ik magneetverf aan?

Er zijn verschillende manieren om de muren te versieren, en één daarvan is het gebruik van magneetverf. Of het nu voor de muren van de slaapkamer van uw kinderen is of voor andere kamers in uw huis, met magneetverf kunt u originele decoraties maken. Wat is magnetische verf? Hoeveel kost het? De details zijn hier.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Wat is magnetische verf?

Magnetische verf, ook wel magneetverf genoemd, is een verf die het oppervlak dat ermee wordt bedekt magnetisch maakt. Het behoort tot de categorie van de zogenaamde “specifieke” verven, zoals tegelverf, krijtbordverf, glasverf, enz. Het wordt gebruikt om het oppervlak dat het bedekt magnetisch te maken.Volgens de octrooiaanvragen werd de magnetische verf in 1992 uitgevonden door Toda Kogyo Corp, een Japanse onderneming. Dit type verf is samengesteld uit :

 • Bindmiddel hars,
 • Magnetische deeltjes van microscopische grootte,
 • Organisch oplosmiddel.

Magneetverf kan op vele soorten oppervlakken worden aangebracht. Eenmaal aangebracht, kan het worden gebruikt om verschillende magnetiseerbare elementen aan te brengen. De verf kan dus worden gebruikt om verschillende decoraties te maken, wat vooral door kinderen wordt gewaardeerd. Let op, het kan alleen binnenshuis gebruikt worden.

Het is belangrijk te weten dat magneetverf geen lood of andere gevaarlijke stoffen bevat.

Wat kun je doen met magnetische verf?

Magnetische verf zorgt voor een originele en persoonlijke afwerking. Het is geschikt voor alle kamers in huis en kan kleine tot grote gebieden bedekken die u gemagnetiseerd wenst te maken. U kunt dan magnetiseerbare elementen zoals speciaal behang of klassieke magneten op de verf aanbrengen.

Voor meer originaliteit kunt u de magneetverf afdekken met een andere, niet-technische kleur verf. En waarom kiest u niet voor een magnetische krijtbordmuur door een combinatie van magneetverf en krijtbordverf?

Wat zijn de kleuren van een magneetverf?

De magneetverf die u gemakkelijker in de verschillende verkooppunten zult vinden, is meestal zwart. Maar hij is ook verkrijgbaar in licht- of donkergrijs. Witte magneetverf en transparante magneetverf zijn moeilijk te vinden wegens de samenstelling van ijzerhoudende elementen in dit soort verf.

Om een gekleurde magneetverf te maken, moet u een magneetverf als grondlaag aanbrengen en deze vervolgens afdekken met een verf op waterbasis van de gewenste kleur. Maar voordat u dit doet, moet u zich ervan vergewissen dat de magneetverf die u hebt gekocht kan worden overschilderd met een overcoating om te voorkomen dat de magnetische werking wordt aangetast.

Onze selectie van magnetische verf voor uw werk

Om gemakkelijk een gemagnetiseerd oppervlak in uw interieur te creëren, zullen de verven die wij u hieronder voorstellen de klus perfect klaren:

Product Foto

De beste waar voor uw geld

Onze selectie

Productnaam

Peinture Magnétique Smart 3m² – Verf om magnetische oppervlakken te maken die ontvankelijk zijn voor de magneten…

First4magnets MAG0002 MagPaint Magneetverf 1.0 L

Marabu magneetverf (pot 475 ML)

Beschrijving

Grijze magneetverf (voor 3m2)

1L magneetverf (voor 2m2)

475ml Magnetische verf

Product Foto

Productnaam

Peinture Magnétique Smart 3m² – Verf om magnetische oppervlakken te maken die ontvankelijk zijn voor de magneten…

Beschrijving

Grijze magneetverf (voor 3m2)

De beste waar voor uw geld

Product Foto

Productnaam

First4magnets MAG0002 MagPaint Magneetverf 1.0 L

Beschrijving

1L magneetverf (voor 2m2)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Marabu magneetverf (pot 475 ML)

Beschrijving

475ml Magnetische verf

Hoeveel kost magneetverf?

Magnetische verf is vrij duur. Reken ongeveer 30 € tot 70 € om een liter van dit product te kopen. Wat het rendement betreft, moet u rekening houden met ongeveer 0,5 liter per vierkante meter, in aanmerking genomen dat er minstens drie verflagen nodig zijn. De prijs van magneetverf kost u dus tussen € 15 en € 35 per vierkante meter (vraag een gratis prijsopgave voor uw verfbeurt!).

Maar het op te stellen budget zal ook afhangen van andere elementen zoals :

 • Het oppervlak van de te schilderen ondergrond,
 • Het al dan niet aanbrengen van een grondlaag en een overlaag,
 • De kwaliteit van de verf,
 • De arbeidskosten indien de verf door een vakman wordt aangebracht.

Om geen vergissing te begaan bij de raming van uw budget, is het raadzaam contact op te nemen met verschillende vakmensen, offertes te vragen en deze te vergelijken.

Schilders bij u in de buurt kunnen gratis een schatting maken van uw binnenschilderwerk.

U kunt magneetverf aanbrengen op verschillende soorten dragers, zoals hout en daarvan afgeleide producten, glas, kunststof, gips, cement, enz. Hier zijn de stappen voor het aanbrengen van magneetverf:

 • Voorbereiding van de ondergrond: deze moet glad en stofvrij zijn, droog en vrij van vuil. Afhankelijk van de ondergrond kan het nodig zijn een pleisterlaag en een grondlaag aan te brengen om het aanbrengen van de verf te vergemakkelijken.
 • Meng de verf: het is de bedoeling dat de ijzerdeeltjes goed verdeeld worden.
 • Breng een eerste laag verf aan met een roller of kwast.
 • Laat 24 uur drogen.
 • Breng de tweede laag aan en laat drogen.
 • Herhaal dit tot de derde of vierde laag is aangebracht.

U bent nu klaar om uw muren met magneetverf te verven. Alle hens naar je rollers!