Het duin schilderij prijs voor trappen

 • Welke verf voor de treden van een houten trap?
 • Onze selectie van trapverven
 • Houtverf voor trappen: welke kleur kiezen?
 • Hoeveel kost het om een trap te schilderen?

Heeft uw trap een opknapbeurt nodig? U kunt het verfraaien met een trapverf. Een houten trap verven kan hem een verjongingskuur geven en uw interieur verfraaien. Dit deel kan een van de hoogtepunten van uw huis worden. Welke verf moet u kiezen voor een houten trap? Welke prijs moet ik betalen om een trap te schilderen? Het is allemaal hier.

Ontvang gratis offertes voor uw trap schilderen jobs

Welke verf voor de treden van een houten trap?

De trap, een doorgangsruimte in huis, wordt soms vergeten door de eigenaars van het pand. Maar zoals alle plaatsen in uw woning kan ook de trap worden geaccentueerd om er een kamer op zich van te maken of om hem te laten opgaan in de decoratie van de ruimte waarin hij zich bevindt.Een trap verven kan hem ook een tweede jeugd geven. Het is echter van essentieel belang de juiste verf te kiezen alvorens de trap te schilderen. Het product moet resistent zijn, want het moet geschikt zijn voor veelvuldig gebruik. Het moet ook gemakkelijk schoon te maken zijn en water- en antislipeigenschappen hebben.

Het is mogelijk een speciale verf voor houten vloeren te kiezen die resistent is en geen vernis nodig heeft. Het is ook nodig een grondlaag te gebruiken om het hout minder poreus te maken en het aanbrengen van de verf te vergemakkelijken. Om de verf beter bestand te maken tegen verkeer, kunt u kiezen voor een afwerking met een sealer.

Onze selectie van trapverven

Om uw trap een mooie frisse look te geven, zijn zowel verf als muurstickers interessante keuzes. Hieronder vindt u onze selectie in die zin:

Product Foto

Onze selectie

Onze keuze van trap sealer

Productnaam

Gori 51 Verf voor houten vloeren en trappen, kleurloos dekkend

EXTSUD Set van 13 Pcs Tegel Sticker Trap Trap Mozaïek DIY Muursticker Stijl…

Syntilor – Vitrificator Escaliers™ Muis Grijs 2L

Beschrijving

Schilderen van houten vloeren en trappen

Mozaïek trap sticker (13st-100x18cm)

2L Vitrificator Trappen

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Gori 51 Verf voor houten vloeren en trappen, kleurloos dekkend

Beschrijving

Schilderen van houten vloeren en trappen

Product Foto

Productnaam

EXTSUD Set van 13 Pcs Tegel Sticker Trap Trap Mozaïek DIY Muursticker Stijl…

Beschrijving

Mozaïek trap sticker (13st-100x18cm)

Onze keuze van trap sealer

Product Foto

Productnaam

Syntilor – Vitrificator Escaliers™ Muis Grijs 2L

Beschrijving

2L Vitrificator Trappen

Houtverf voor trappen: welke kleur kiezen?

De keuze van de kleur hangt af van de inrichting van de kamer, de vorm en de plaats van de trap. Neutrale kleuren zijn ideaal om smaakfouten te vermijden. Maar je kunt kiezen uit verschillende tinten, afhankelijk van hoe je eruit wilt zien:

 • Heldere tinten zoals geel en oker brengen meer licht als de trap zich in een slecht verlichte ruimte bevindt.
 • Frisse kleuren, zoals roze en blauw, zijn geschikt voor trappen die veel licht ontvangen.

Als u uw trap nog persoonlijker wilt maken, kunt u twee kleuren tegelijk gebruiken of een sjabloon gebruiken om decoraties te maken.

Hoeveel kost het om een trap te schilderen?

De prijs van het schilderen van een trap kan variëren, afhankelijk van een paar dingen. De prijs zal niet dezelfde zijn als u het werk zelf uitvoert of als u een vakman inhuurt.

Hoeveel kost het om een houten trap te schilderen?

De prijs van de verf hangt af van het gekozen product. Als u een beetje doe-het-zelf-kennis hebt, kunt u de klus zelf klaren. Op die manier bespaart u geld, zonder dat u de kosten van een professional hoeft te betalen.

Om een verf voor houten trappen te vinden, ga naar bouwmarkten. Een kwaliteitsproduct kost ongeveer 15 tot 50 euro per liter. De prijs van de grondverf varieert van € 15 tot € 20 per liter.

Schilders in uw omgeving zullen gratis een schatting maken van uw schilderwerk.

Een houten trap schilderen: beroep doen op een vakman

Het schilderen van uw trap overlaten aan een vakman is een extra garantie voor goed uitgevoerd werk. Met een vakman komen er geen bramen of verfvlekken op oppervlakken waar ze niet voor bedoeld zijn. Het werk wordt ook sneller gedaan.

Een schilder factureert zijn diensten per vierkante meter. Zijn tarief is ongeveer 20 € tot 30 € per vierkante meter, inclusief houten vloer verf en installatie. Als u een afwerking met vernis wenst, komt er 15 € extra per vierkante meter bij.

Er zij echter op gewezen dat in dit tarief nog niet de voorbereidende werkzaamheden zoals schuren en schoonmaken zijn begrepen. Als het de schilder is die dit werk moet doen, zal hij u 10 € tot 20 € per m² extra aanrekenen (Vraag om een gratis prijsopgave voor uw schilderwerk!).

Waarvan hangt de prijs voor het professioneel schilderen van een trap af?

Het budget dat u moet uittrekken om uw houten trap te schilderen kan variëren naargelang verschillende elementen zoals :

 • Het aantal stappen dat moet worden geschilderd,
 • De kwaliteit van de gebruikte producten,
 • Het gewenste type afwerking,
 • Het soort trap,
 • Het werk dat de schilder moet doen.

Aarzel niet om offertes te vragen en te vergelijken alvorens een vakman te kiezen en om het budget dat moet worden voorbereid beter te kunnen inschatten.