Deuren coaten – welke kosten moeten worden verwacht?

Vooral oude deuren hebben vaak speciale afmetingen die vandaag de dag niet meer gebruikelijk zijn. In veel gevallen maakt dit speciale ontwerpen noodzakelijk wanneer de deur moet worden vervangen omdat deze niet meer optisch past of al tekenen van schade vertoont. Het zou ook jammer zijn om gewoon deuren weg te gooien die nog intact zijn. Deurcoatings bieden een alternatieve mogelijkheid. Hier kunt u zien welke kosten te verwachten zijn.

deuren coaten kosten

Vraag: Wat zijn de geschatte kosten van de deurcoating?

Kostencontrole expert: Dit kan sterk verschillen van geval tot geval en is ook afhankelijk van welke coatingmethode wordt gebruikt.In principe moet je onderscheid maken tussen het volgende:

  • de deurcoating wordt stevig op een lakbasis aangebracht
  • of er speciale folies worden gebruikt

In beide gevallen kunnen zeer uiteenlopende kosten het gevolg zijn.

Bekledingsdeuren met folie (“deurrenovatie”)

Bij een “echte” coating van de deur, die vaak ook als “deurrenovatie” wordt aangeboden, worden speciale folies gebruikt, waarmee zowel het deurblad als de afzonderlijke onderdelen worden bedekt, voor kozijn- en kozijnpassende folies. Deurbladen worden meestal in de fabriek verwijderd en gelamineerd, de deurkozijnen en kozijnen worden ter plaatse gelamineerd. Deze deurrenovatieoptie biedt vele mogelijkheden, er kan gebruik worden gemaakt van talrijke, zeer verschillende ontwerpen.

In de meeste gevallen variëren de kosten tussen 300 en 500 EUR per deur, met ongeveer 20 EUR per m² voor het filmmateriaal en ongeveer 200 tot 400 EUR voor de werkzaamheden voor het aanbrengen van de speciale folie.

Bekledingsdeuren met lak

deur coaten

Coating is beduidend goedkoper dan filmlaag

Als een deur daarentegen wordt voorzien van een laklaag, liggen de verwachte kosten voor standaard binnendeuren over het algemeen tussen 150 en 250 EUR per deur, afhankelijk van het feit of de deur al beschadigd is of niet.

Als het kozijn en het deurkozijn ook gecoat moeten worden, zullen de kosten navenant stijgen. In dit geval zijn de kosten voornamelijk afhankelijk van het totale aantal te coaten (geverfde) deuren en kozijnen.

Voorbeeld kosten

We hebben ons huis gerenoveerd en willen nu een van onze oude deuren, die we niet hebben vervangen, gewoon opnieuw bekleden om te passen bij de huidige inrichting.

Werken Prijs
Materiaalkosten coating totaal 161,40 EUR
Arbeidskosten – renovatie van deur en kozijn 340 EUR
Totale kosten 501,40 EUR

De kosten in dit voorbeeld hebben betrekking op een specifieke deurmaat en deurvorm en een specifiek renovatieontwerp dat we hebben gekozen. De renovatie van andere deuren door andere bedrijven kan aanzienlijk andere kosten met zich meebrengen.

Vraag: Wat bepaalt de kosten van een deurrenovatie?

Kostencontrole expert: Er zijn verschillende dingen te overwegen:

meerkleurige coating aanbrengen

Als er een meerkleurige coating moet worden aangebracht, stijgen de kosten
  • het type en de afmetingen van de deur (afmetingen van de deur, de deur met lambrisering of de deur met glasinzet, enz.)
  • of de deur grote schade heeft
  • welk ontwerp of welke kleurcoating wordt gekozen
  • of de renovatie nu met verf of met behulp van speciale folies wordt uitgevoerd
  • welke hoeveelheid werk er nodig is om de deur te renoveren
  • hoeveel deuren en kozijnen in totaal moeten worden gerenoveerd
  • of de hendelset ook moet worden vervangen
  • het prijsbeleid van de producent/exporteur

Het is het beste om verschillende aanbiedingen en ook verschillende coatingmethoden te vergelijken wat betreft de prijs. De kosten voor het opnieuw coaten van een deur kunnen van geval tot geval sterk verschillen.

Vraag: Is het ook mogelijk om de deur en het kozijn zelf te oliën?

Kostencontrole expert: Corresponderende films zijn in veel ontwerpen in de handel zonder problemen beschikbaar, veel van de aangeboden films zijn ook van zeer hoge kwaliteit.

Of je al dan niet een visueel perfect resultaat kunt bereiken, hangt voor een groot deel af van je eigen vaardigheid. Bij deuren van normale afmetingen liggen de kosten voor het zelfoliën echter meestal rond de 150 euro – dat is een redelijke prijs.