Floor Paint: alles wat je moet weten van A tot Z

 • Welke vloerverf kiezen?
 • Alle tips voor het schilderen van een vloer
 • Hoe een vloer succesvol te schilderen
 • Onze selectie van vloerverf voor uw werk
 • Prijs van een vloerverf

Een goede vloerverf moet aan vele eisen voldoen, vooral op het gebied van slijtvastheid. Een gelakte vloer wordt immers voortdurend blootgesteld aan voetafdrukken en ook aan vloerverzorgingsproducten. Daarom is het van essentieel belang om bij het verven van een vloer een kwaliteitsverf te kiezen, zodat u niet na een paar maanden opnieuw moet verven. Onze site helpt u bij het kiezen en aanbrengen van uw verf op een vloerbedekking.

Ontvang meerdere gratis offertes van schilders

Welke vloerverf kiezen?

Onmogelijk om een vloerbedekking te schilderen met conventionele acrylverf. Om duurzaam en resistent te zijn, moet uw vloerverf vele kwaliteiten combineren: • Goede slijtvastheid: de verf moet zo zijn ontworpen dat hij bestand is tegen vertrapping, of anders worden beschermd door een vernis dat geschikt is voor vloeren.
 • Aangepaste kenmerken: het is absoluut noodzakelijk een verf te kiezen die is aangepast aan de ruimte die u schildert (keuken, badkamer, enz.), maar ook aan de vloerbedekking (tegels, beton, parket, enz.).
 • Een bijpassende kleur: vanuit esthetisch oogpunt moet u ook een verf kiezen die past bij de kleur van uw muren, plafonds en binnenhuisdecoratie.

Het is belangrijk te begrijpen dat niet alle vloerbedekkingen kunnen worden geverfd. Voordat u vloerverf als wondermiddel overweegt, moet u nagaan of het goed geschikt is voor uw vloer.

Namelijk: om de weerstand van uw verf op de vloer te verbeteren, kunt u deze afdekken met een beschermende coating of vernis. Dit betekent echter niet dat u uw keuze van vloerverf kunt verwaarlozen.

Vergelijk gratis offertes van schildersbedrijven

Alle tips voor het schilderen van een vloer

Er kunnen veel vragen bij u opkomen wanneer u besluit een vloer te verven: is het mogelijk een tegel te verven? Welke verf moet u kiezen om een parketvloer te verven? Hoe breng je verf aan op beton? Wat zijn de tips voor het selecteren van een schildersbedrijf?

Onze site is er juist om het te beantwoorden! Blader door onze vele artikelen over het verven van vloeren, en ook u zou een echte expert op dit gebied moeten worden.

Vraag je je af hoe je een vloer moet verven? Zo ja, dan wordt in de volgende video stap voor stap uitgelegd hoe u een vloer succesvol kunt verven:

Nog beter: als u op zoek bent naar een huisschilder om uw vloeren te laten herschilderen, kunt u via onze site gratis en vrijblijvend meerdere vloerschilderoffertes ontvangen van specialisten bij u in de buurt. Het enige wat u hoeft te doen is het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

Uw gratis, vrijblijvende verf offertes

Hoe een vloer succesvol te schilderen

De kwaliteit van een vloerverf hangt in de eerste plaats af van de gekozen verf en de kwaliteit van de toepassing. Als u van plan bent een vloer te verven, is het belangrijk dat u zich goed informeert over dergelijke binnenwerkzaamheden:

Welke vloer kan geverfd worden?

Allereerst moet u er rekening mee houden dat niet alle vloerbedekkingen kunnen worden geverfd. Over het algemeen kan een flexibele vloer of PVC-vloer niet worden geverfd, in tegenstelling tot betegelde of betonnen vloeren. Parket kan ook worden gelakt, maar de meeste huiseigenaren geven er de voorkeur aan een parketvloer te lakken of in de was te zetten.

In ieder geval is het essentieel om de juiste vloerverf voor uw vloer te kiezen:

 • Betonvloerverf is ideaal als u de vloer van een garage of een andere betonnen vloer wilt verven.
 • Het lakken van een parketvloer wordt gedaan met parketvernis, met een sealer of met speciale verf voor binnenvloeren.
 • Het schilderen van een tegelvloer wordt bij voorkeur gedaan met epoxyverf. Vergeet niet een speciale onderlaag aan te brengen op poreuze tegels, die anders het risico lopen de verf te absorberen.

De keuze van de verf zal een duidelijke invloed hebben op het succes van uw schilderwerk. Daarom is het altijd raadzaam te controleren of de verf waarin u geïnteresseerd bent, ontworpen is voor uw type vloer. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing en de gebruiksvoorwaarden van de verf, idealiter VOORDAT u een vloerverf koopt!

Stappenplan voor het schilderen van een vloer

Als u besluit zelf een vloer te schilderen, moet u er rekening mee houden dat het schilderen van een vloer vaak delicater is dan het schilderen van een muurschildering. U moet ervoor zorgen dat de verf die u kiest goed hecht, en alle voorzorgsmaatregelen nemen om in de beste omstandigheden te schilderen.

Hier zijn de verschillende stappen die gevolgd moeten worden om een vloer goed te schilderen:

 1. Bescherm de kamer: denk er in de eerste plaats aan om de onderkant van de plinten te beschermen, evenals de verschillende openingen in de kamer. Het is het beste om eerst het plafond te schilderen, dan de muren en tenslotte de vloer. Het voordeel van het verven van de vloer is dat u de rest van de kamer waarschijnlijk niet zult bevlekken. Pas op dat u niet in de verf stapt, en dat u de verf niet over de vloer van andere kamers verspreidt!
 2. Voorbereiding van de ondergrond: de vloerverf wordt aangebracht op een schone, droge en stevige ondergrond. Het beste is om de vloer te ontvetten en schoon te maken. Schuren wordt ook aanbevolen op vloeren die kunnen worden geschuurd. U moet ook geverfde oppervlakken strippen, vooral als de oude verf afbladdert.
 3. Breng een onderlaag van vloerverf aan: het aanbrengen van een speciale onderlaag voor vloeren kan worden aanbevolen, vooral op poreuze ondergronden. De grondverf zorgt voor de hechting van uw verf en de duurzaamheid ervan na verloop van tijd. De grondverf wordt met een kwast op de hoeken van de kamer aangebracht, en met een roller op het grootste deel van de vloer. Vergeet niet aan de andere kant van de deur te beginnen, zodat u de kamer kunt verlaten als de hele vloer bedekt is.
 4. Aanbrengen van de vloerverf: nadat de grondverf is aangebracht, moet u nog de vloerverf aanbrengen. Vloerverf wordt aangebracht in één of twee lagen, bij voorkeur met een roller. Investeer in een telescopische roller, die onmisbaar is om een vloer te verven zonder uw rug pijn te doen. Begin aan de kant die het verst van de deur is verwijderd en werk in zones van ongeveer 1 m², waarbij u de passen kruist. Zorg ervoor dat u een gelijkmatige laag verf aanbrengt in de hele kamer.
 5. Breng een beschermende vloervernis aan: om zeker te zijn van de duurzaamheid van een vloerverf, is het ideaal om een blanke vernis over uw verf aan te brengen. Een beschermende vernis voor vloerverf creëert een beschermend omhulsel, en zorgt ervoor dat uw verf beter bestand is tegen de passage en het onderhoud van vloeren.

Merk op dat een goede vloerverf meestal een dunne beschermlaag op uw vloerbedekking achterlaat. Het is dus niet nodig om een beschermende vloervernis aan te brengen als de aangebrachte verf u resistent lijkt.

Vergelijk gratis verschillende schattingen van schilders

Onze selectie van vloerverf voor uw werk

Geen succesvolle vloerverf zonder verven van goede kwaliteit. Om u te helpen uw keuze te maken in functie van uw steun, vindt u hieronder onze selectie:

Product Foto

Betonvloer verf

Parket schilderen

Keuken-douche tegelverf

Parket sealer

Productnaam

Verf Vloercoating voor Beton en Cement W700 RAL7023 Betongrijs – 5L

Gori 51 Verf voor houten vloeren en trappen, kleurloos dekkend

Multi-support tegelverf W712 Hars voor keuken renovatie douche…

Syntilor – Vitrificator Parket™ Gelakt Wit 2L

Beschrijving

5L Cement- of betonvloerverf

Kleurloze parketlak voor trappenhuis

2,5kg Multi-support tegelverf

2L Vitrificateur parket wit gelakt

Betonvloer verf

Product Foto

Productnaam

Verf Vloercoating voor Beton en Cement W700 RAL7023 Betongrijs – 5L

Beschrijving

5L Cement- of betonvloerverf

Parket schilderen

Product Foto

Productnaam

Gori 51 Verf voor houten vloeren en trappen, kleurloos dekkend

Beschrijving

Kleurloze parketlak voor trappenhuis

Keuken-douche tegelverf

Product Foto

Productnaam

Multi-support tegelverf W712 Hars voor keuken renovatie douche…

Beschrijving

2,5kg Multi-support tegelverf

Parket sealer

Product Foto

Productnaam

Syntilor – Vitrificator Parket™ Gelakt Wit 2L

Beschrijving

2L Vitrificateur parket wit gelakt

Prijs van een vloerverf

Vraagt u naar de prijs van het verven van vloeren? Als u van plan bent uw vloeren zelf te verven, zult u geïnteresseerd zijn in de prijs van een vloerverf.

Het is belangrijk te weten dat vloerverf meestal iets duurder is dan een muurschildering. En dat is niet voor niets, vloerverven zijn heel vaak harsen of verven die zijn ontworpen om passage en onderhoud te weerstaan. Wat de prijs betreft, ligt de prijs van een vloerverf tussen 5 en 8 € per m², exclusief plaatsingskosten. Reken daarom tussen 100 en 160 € verf om een vloer van 20 m² te bedekken.

Wilt u liever een ambachtelijke schilder inhuren? In dit geval liggen de tarieven van een schilder voor het schilderen van een vloer gemiddeld tussen 20 en 30 € per m². Voor het verven van een vloer van 20 m² kunt u dus rekenen op een bedrag tussen € 400 en € 600, inclusief plaatsing.

Indien u op zoek bent naar een vakman in uw buurt om uw vloeren te laten herschilderen, gelieve te noteren dat u via het formulier onderaan deze pagina meerdere gratis en vrijblijvende prijsopgaven voor het schilderen van een vloer kunt ontvangen.