Het aanbrengen van een verf voor hout voor buitengebruik

 • Waarom houtverf voor buiten gebruiken?
 • Houtverf voor buiten: de juiste verf kiezen
 • Onze selectie van houtverven voor buiten
 • Hoe breng ik houtverf voor buiten aan?

Houtverf voor buiten is een verf waarmee u niet alleen kunt renoveren, maar waarmee u ook uw houten buitenelementen kunt beschermen. Hiermee kunt u een gevel, houten tuinmeubelen, een houten terras en al het houtwerk buitenshuis beschermen tegen weersinvloeden en vervuiling. Voor een betere bescherming moet u uw houtverf voor buiten echter zorgvuldig kiezen en aanbrengen. Hoe houtverf voor buiten gebruiken? Hier is een volledige handleiding over dit onderwerp.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Waarom houtverf voor buiten gebruiken?

Hout voor buitengebruik is onderhevig aan veelvuldige klimaat- en UV-invloeden en kan daardoor snel degraderen. Als het hout niet wordt beschermd, kan het vervormen en opzwellen en vervolgens bederven.

Wanneer u uw houtwerk buiten schildert, is het goed te begrijpen dat hout een materiaal is dat enige behandeling vereist wanneer het buiten wordt gelaten.

Houtverf voor buiten is in deze context een verf met dubbele werking, die het mogelijk maakt uw hout te schilderen en te beschermen :

 • Houtverf voor buiten biedt bescherming tegen beschadiging van het houtwerk.
 • Het zorgt voor het onderhoud en de goede veroudering van het hout.
 • Dit maakt het resistenter en duurzamer.

Het schilderen van uw houtwerk buiten met een verf die daar niet voor bedoeld is, kan integendeel tijdverspilling blijken te zijn. Heel snel zal uw verf inderdaad afbladderen en zijn uitstekende kwaliteit verliezen.

Houtverf voor buiten: de juiste verf kiezen

Als u niet houdt van het grijze uiterlijk van uw buitenhoutwerk en u wilt dat het lang meegaat ondanks slecht weer, dan moet u het beschermen met geschikte verven. Hiervoor is er niets beter dan een houtverf voor buiten.

Speciale houtverf voor buiten kan insecten- en schimmelwerend werken. Dit aspect moet in aanmerking worden genomen voor een optimale bescherming van uw houtwerk.

Welke houtverf voor buiten moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten houtverf voor buiten op de markt. Uw keuze moet worden gemaakt op grond van het te verven oppervlak, de droogtijd, het rendement van de verf en het klimaat van uw streek.

De drie voornaamste schildermogelijkheden voor houtwerk buiten zijn de volgende:

 • Acrylverf: op waterbasis en microporeus, dit soort verf laat het hout ademen. Deze verf verspreidt minder vluchtige organische stoffen in de atmosfeer en droogt sneller. Het is de meest milieu- en houtvriendelijke verf.
 • Glycerolverf: deze verf is ideaal voor regio’s met extreme klimaten. Het is een verf op oliebasis, die anti-UV-middelen en een polysiloxaanhars bevat. Het is bestand tegen schokken terwijl het hout kan ademen. Het is echter meer vervuilend en zal moeilijker te verwijderen zijn als u het hout wilt strippen.
 • Alkydverf: dit is de verfsoort die moet worden gekozen voor gematigde streken. Alkydverf is resistenter dan acrylverf en heeft een satijnen afwerking. Het is een twee-lagen, microporeuze verf.

Merk op dat houtverven voor buitengebruik de kleur van uw houtwerk zullen veranderen. Het is beter om voor een vernis te kiezen als u het uiterlijk van het hout wilt behouden (Vraag om een gratis prijsopgave voor uw schilderwerk!).

Diagnose voor het kiezen van de speciale houtverf voor buiten

Het is nuttig om uzelf een aantal vragen te stellen voordat u een houtverf voor buiten koopt.

De diagnose van de te schilderen steun is bijzonder noodzakelijk. Inderdaad, u zult zich de volgende vragen moeten stellen:

 • Wat is de steun die geschilderd moet worden? Is het hout harsachtig of niet?
 • Hoe is de toestand van de media? Als het hout nieuw is, kan het een grondlaag nodig hebben. Als het hout al geverfd is, moet het worden geschuurd voordat de nieuwe verf wordt aangebracht.
 • Is de steun schoon? Zo niet, dan moet u het schoonmaken om alle sporen van vuil te verwijderen.

Nogmaals, denk goed na over hoe u eruit wilt zien voordat u een houtverf voor buiten koopt. Afhankelijk van de gekozen kleur en het soort verf, zal het afgewerkte uiterlijk van uw houtwerk niet hetzelfde zijn.

Professionele schilders in uw regio maken gratis een offerte voor uw buitenschilderwerk >>

Onze selectie van houtverven voor buiten

Voor het schilderen van uw hout buiten, vindt u hieronder onze selectie van verven. Ze zijn allemaal van hoge kwaliteit en zullen perfect voldoen aan uw eisen op het gebied van duurzaamheid:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Fluweel acrylverf – Outdoor Aqua hout – Hout voor buiten – 44 kleuren – 0.75 L – 7.5 m² .

Renaulac Peinture Bois Blanc – 10 jaar garantie – 2,5L – 30m² / pôt

RIPOLIN – Houtverf voor binnen en buiten – Zonder grondverf – Duurzame kleur – Bestand tegen…

ALPINA Microporeuze Houtverf – Satin Wood Tone 2,5L 25m²

Beschrijving

0.75L Acryl Fluweel Verf

0.5L Houtverven voor buiten en binnen

2.5L Microporeuze houtverf

Product Foto

Productnaam

Fluweel acrylverf – Outdoor Aqua hout – Hout voor buiten – 44 kleuren – 0.75 L – 7.5 m² .

Beschrijving

0.75L Acryl Fluweel Verf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Renaulac Peinture Bois Blanc – 10 jaar garantie – 2,5L – 30m² / pôt

Product Foto

Productnaam

RIPOLIN – Houtverf voor binnen en buiten – Zonder grondverf – Duurzame kleur – Bestand tegen…

Beschrijving

0.5L Houtverven voor buiten en binnen

Product Foto

Productnaam

ALPINA Microporeuze Houtverf – Satin Wood Tone 2,5L 25m²

Beschrijving

2.5L Microporeuze houtverf

Om houtverf voor buiten met succes aan te brengen, is het belangrijk een specifieke methode te volgen.

Stappen voor het aanbrengen van houtverf voor buiten

In deze stappen neemt de voorbereiding van de ondergrond een belangrijke plaats in, aangezien deze de doeltreffendheid van de verf waarborgt. Hier is hoe u uw houtwerk buiten schildert:

 1. Schuur de steun. Als het hout nieuw of oud is, zonder verf of beits, kan een licht schuurbeurt voldoende zijn. Anders moet u aandringen op het terugbrengen van het hout in zijn ruwe staat.
 2. Stof af en maak schoon met een borstel of een compressor.
 3. Vul de gaten op, zodat de ondergrond er glad uitziet. Het opvullen kan gebeuren met houtpasta of een coating.
 4. Breng een grondlaag aan. Zo kan de verf beter hechten en wordt voorkomen dat hij door het hout wordt geabsorbeerd.
 5. Breng de verf aan. Wanneer de ondergrond droog is, schildert u de ondergrond in de richting van de nerf. De verf kan in één of twee lagen worden aangebracht.

Andere tips voor het correct aanbrengen van houtverf voor buiten

Als u zeker wilt zijn van de kwaliteit van het eindresultaat, volgen hier enkele laatste tips om uw houtwerkrenovatie tot een succes te maken:

 • Voor een optimale bescherming en een uitstekende rendering moet u de microporositeit van de verf controleren. Als het hout niet genoeg ademt, zal het sneller bederven.
 • Kies uw gereedschap zorgvuldig. Zo kunt u op uw gemak werken en wordt het aanbrengen van de verf vergemakkelijkt.
 • Geef de voorkeur aan verven van goede kwaliteit. Zo hoeft u niet meerdere lagen aan te brengen en gaat de verf langer mee.

U zult begrepen hebben dat het van essentieel belang is een speciale verf voor hout te kiezen, anders kan uw verf snel door de weersinvloeden worden aangetast.