Korting Schilderen: Top Tips


 • Wat is een korting verf?
 • Hoe koop je goedkope verf?
 • Onze selectie van goedkope verven
 • Andere tips om goedkope verf te vinden
 • Destock verf: is de prijs het belangrijkste?

Schilderwerk met korting kan een droom zijn die uitkomt. Het moet gezegd worden dat iedereen op zoek is naar een goedkope verf voor zijn werk. Maar is verven met korting altijd een goed idee? Is korting schilderen echt interessant? Laten we proberen deze vragen te beantwoorden door meer in detail in te gaan op het onderwerp van de discountverf.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat is een korting verf?

De prijs van verf per m² kan hoog zijn. Beginnend bij ongeveer 20 euro voor een verf van goede kwaliteit, kan de prijs van een verf oplopen tot ongeveer 100 euro per liter als het een specifiek of zeer hoogwaardig product is. Het is echter mogelijk om verf te vinden tegen een lagere prijs: discountverf.

Als uw budget beperkt is, dan moet u een onderscheid maken tussen destocking verf en low-end verf, want het verschil kan aanzienlijk zijn vanuit kwaliteitsoogpunt…

Verf met korting voor de onderkant van de markt

Het is belangrijk te weten dat er veel fabrikanten zijn die verf op instapniveau aanbieden:

 • De prijs van goedkope verf is niet hoger dan 15 € per liter.
 • Goedkope verf is vooral te vinden in niet-gespecialiseerde supermarkten en discountwinkels.
 • Zoals u waarschijnlijk weet, betekent lage kwaliteit lagere kwaliteit. U kunt dus zitten met een product met een lage dekkracht.

Het is niet aan te bevelen om goedkope verf te kopen. U moet inderdaad verschillende lagen product aanbrengen voordat u een bevredigend resultaat krijgt. In dit geval zal het budget voor de aankoop van verf stijgen, omdat u een grotere hoeveelheid producten nodig zult hebben.

Belangrijk: hoewel de prijs van een discountverf per liter voordelig lijkt, is het vaak zo dat de prijs per m² niet meer voordelig is, omdat u soms twee keer zoveel verf moet kopen om dezelfde hoeveelheid muur te bedekken (vraag gratis offertes voor uw schilderwerk!).

Verf niet meer in voorraad

Als instapverf zelden interessant is, kan de afbouw van verf zeer relevant zijn.

Om goedkope verf te vinden, hebt u de mogelijkheid om te winkelen tijdens de perioden van voorraadvermindering. Een verfafhaling zal, voor een supermarkt of een doe-het-zelfzaak, erin bestaan verf aan te bieden tegen een opofferingsprijs. Verf kan om verschillende redenen van de voorraad worden verwijderd:

 • Om een voorraad onverkochte goederen leeg te maken,
 • Om een collectie schilderijen te vervolledigen die niet meer geproduceerd wordt,
 • Producten waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken of waarvan de verpakking is beschadigd, weggooien,
 • Voor de tijdelijke of permanente sluiting van een winkel,
 • Ter gelegenheid van de verkoop.

U moet zich er ook van bewust zijn dat er winkels zijn die gespecialiseerd zijn in het afbouwen van voorraden en die samenwerken met de grote doe-het-zelf ketens. Deze gespecialiseerde winkels kopen onverkochte verf van de grote ketens en verkopen deze met korting door aan de klanten. Bij destocking kan de verf van elk merk zijn.

Namelijk: de destockering van een verf stelt u in staat een topklasse verf tegen een discountprijs te kopen. Anderzijds kunnen de aangekochte hoeveelheden beperkt zijn, wat goed is om te voorzien!

Dat je een goedkope verf koopt, betekent niet dat je niet naar de kwaliteit ervan moet kijken. Er zijn verschillende criteria die in aanmerking moeten worden genomen bij het kopen van een goedkope verf.

Zelfs als u verf tegen een gereduceerde prijs koopt, is het nog steeds belangrijk om met deze criteria rekening te houden:

 • Informeer naar het merk van de verf: er zijn verfmerken die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Voor u koopt, informeert u naar het merk en zijn reputatie.
 • Kies de kleur: de kans dat u in discountverf de kleur vindt die u nodig hebt, is minimaal. U kunt echter gebruik maken van een kleurenkaart om de beste kleur te vinden onder de kleuren die te koop zijn in de destocking.
 • Controleer de prijs van een schilderij: een verfafhaling is niet altijd interessant. Controleer altijd of de verfactie aantrekkelijk is, en of u een echt koopje krijgt!
 • Controleer de hoeveelheden: een verfafhaling bestaat in het ledigen van de voorraden. Denk er dus aan om alle verf te kopen die je nodig hebt, want het kan zijn dat het binnen een paar dagen niet beschikbaar is…
 • Controleer de verpakking: controleer in de winkel of het product nog bruikbaar is. Als het potje geen sporen van opgedroogde verf op het deksel vertoont en het gewicht u normaal lijkt, is dit een goed teken. Zelfs als het gedeukt is, maar de binnenkant is nog in orde, kan je het nog nemen.

Lokale professionele schilders maken gratis prijsopgaven voor uw schilderwerk tegen gereduceerde prijzen >>

Onze selectie van goedkope verven

Zoals u hebt gezien is het heel goed mogelijk om kwaliteitsschilderijen te vinden tegen redelijke prijzen. In dit register precies, vindt u onze selectie van schilderijen hieronder:

Product Foto

Onze selectie

Afwasbare verf

Een veilige gok

Productnaam

Renaulac Blue Night Satin Meerlaagse Monocoat verf 2,5L – 25m² – 25m² – 2,5L – 25m².

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Rood, Wit, Blauw, Wit…

CDECO Indoor Acrylverf Muur en Plafond Glitter, Rozenhout Roze

Renaulac Monocoat meerlaagse verf Mint Satin 0,75L – 8m²

Beschrijving

2.5L Multi-layer verf

0.7L acrylverf fluweel aspect

1.5L Interieur acryl verf

0.75L meerlagen verf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Renaulac Blue Night Satin Meerlaagse Monocoat verf 2,5L – 25m² – 25m² – 2,5L – 25m².

Beschrijving

2.5L Multi-layer verf

Product Foto

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Rood, Wit, Blauw, Wit…

Beschrijving

0.7L acrylverf fluweel aspect

Afwasbare verf

Product Foto

Productnaam

CDECO Indoor Acrylverf Muur en Plafond Glitter, Rozenhout Roze

Beschrijving

1.5L Interieur acryl verf

Een veilige gok

Product Foto

Productnaam

Renaulac Monocoat meerlaagse verf Mint Satin 0,75L – 8m²

Beschrijving

0.75L meerlagen verf

Andere tips om goedkope verf te vinden

Wanneer u een afgeprijsde verf koopt, kunt u tot 80% op de oorspronkelijke prijs besparen.

Maar er zijn andere manieren om het verfbudget tijdens uw renovatiewerkzaamheden te beperken:

 • Vergelijk de prijzen voordat u uw keuze maakt, want elke winkel hanteert de marges die hij wil.
 • Koop geen verf met één laag: dit product is duurder, maar geeft vaak bevredigende resultaten in slechts twee lagen.
 • Verf tinten om de kleur te krijgen die je nodig hebt.
 • Onderhandel over de prijs als u verf in grote hoeveelheden moet kopen.
 • Wacht op de uitverkoop, want dat is het meest voor de hand liggende moment om een verfwinkel te vinden.

Er bestaan geen wonderen: de beste manier om van goedkope verf te genieten is verschillende winkels en fabrikanten te vergelijken. Uiteraard vergt dit werk een minimum aan tijd en betrokkenheid.

Destock verf: is de prijs het belangrijkste?

Natuurlijk moet u zich aan een budget houden bij het kopen van de verf. Maar moet je dan inboeten aan kwaliteit? Als u alleen op de prijs afgaat, kunt u voor onaangename verrassingen komen te staan:

 • Het is belangrijk te weten dat een verf van slechte kwaliteit niet lang meegaat en niet de gewenste rendering geeft. Door te kiezen voor een goede kwaliteit verf, heeft u een betere investering in de tijd.
 • Bovendien kan verf uit het lagere gamma moeilijk te verwerken zijn, waardoor het schilderen meer werk en meer tijd zal vergen. Stelt u zich eens voor dat een iets minder dekkende verf de reden kan zijn waarom u van twee lagen naar drie lagen moet overschakelen… wat uren werk kan opleveren!
 • Goedkope verf kan ook elementen bevatten die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid. Dit element mag nooit worden verwaarloosd.

U zult begrepen hebben dat het zelden een goed idee is om alleen op de prijs van een schilderij af te gaan. Geconfronteerd met een schilderij tegen een lage prijs, blijft het ideaal u op zijn minst te informeren over online schilderen. Op die manier bent u zeker van de algemene kwaliteit van uw toekomstige schilderwerk.

 

 

 

Recent Posts