kleur schilderen Association

 • Hoe maak je een geslaagde kleurencombinatie van peinture ?
 • Te vermijden fouten voor een geslaagde kleurencombinatie
 • Ons voorstel van verf kleurencombinatie voor uw interieur
 • Tips voor het kiezen van de juiste verfkleurcombinatie

Als het op decoratie aankomt, hangt de keuze van de verfkleuren af van uw persoonlijke smaak. Afhankelijk van de verlichting en de ondergrond zijn echter niet alle kleuren geschikt. Een perfecte combinatie van kleuren is dan ook noodzakelijk voor een geslaagd interieurontwerp. Je moet de kleuren kiezen die goed bij elkaar passen. Kleurencombinatie is een hachelijk spel, maar wel een dat voor iedereen toegankelijk is. Dit artikel vertelt je er alles over.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

De betekenis van de verschillende kleuren kennen is één ding, maar weten hoe ze te harmoniseren is een tweede. Daarom moet u zorgvuldig en zorgvuldig verfkleuren kiezen. Bij het maken van uw keuze, moet u rekening houden met alle elementen van uw interieur, namelijk: • De kleur van de vloer en de bekleding,
 • De kleur van de meubels,
 • De kleur van de andere schilderijen,
 • De kleur van de decoratieve voorwerpen.

Merk op dat de kleur van een verf slechts één van de vele kleuren in uw huis is. U kunt dus kiezen voor een neutrale tint, als dit wordt gecompenseerd door de kleur van de meubelen en decoratieve voorwerpen.

Wat de kleurkeuze betreft, rijst de vraag of lichte of donkere verf moet worden gebruikt. Lichte kleuren zijn felle kleuren zoals rood, geel of oranje, neutrale kleuren zoals lichtgrijs, wit, beige, enz. Pastelkleurige verf is ook inbegrepen. Donkere kleuren zijn zwart en donkere kleuren zoals marineblauw, violet, bruin, enz.

Te vermijden fouten voor een geslaagde kleurencombinatie

Het is trendy om kleur te durven gebruiken in het interieur. Aan de andere kant moet je oppassen dat je geen fouten maakt. Hier zijn een paar fouten die u moet vermijden als het op verven aankomt.

Combineer meer dan drie kleuren

Het is elementair, maar het is een gouden regel, d.w.z. dat je nooit meer dan 3 kleuren in dezelfde kamer moet combineren. Inderdaad, het mengen van 4 of meer kleuren geeft een gevoel van verwarring of klad. Als je 3 kleuren gaat combineren, is het beter om met monochroom te spelen. Bijvoorbeeld een lichtroze met een tussentint zoals framboos en een lichte fuchsiatoets.

Bieden op tinten

In een slaapkamer of een woonkamer wordt de aandacht getrokken door highlights. De combinatie van veel felle kleuren op één plaats is moeilijk om dagelijks mee te leven. Kleuren doden elkaar. Het oog weet niet meer waar het moet kijken. Het kan leuk zijn in een restaurant of hotel, maar in uw huiskamer kan het ingewikkeld zijn. Het beste advies alvorens te kiezen is een inventaris op te maken van uw verlangens. Als uw keuze weloverwogen is, durf dan een sterke kleur op de muur te gebruiken.

Maak geen onderscheid tussen onderdelen

Sommige kamers in het huis hebben moeite met explosieve kleurencombinaties. In een woonkamer, keuken of slaapkamer is het niet aan te raden een combinatie van ongebruikelijke kleuren te maken. In een drukke kamer van het huis kunnen te sterke kleuren vermoeiend zijn. De goede truc is om elke mix te gebruiken in de kamers waar je doorheen komt, zelfs de meest contrasterende.

Ontvang gratis schattingen voor uw schilderwerken

Ons voorstel van verf kleurencombinatie voor uw interieur

Een goed huwelijk van kleuren is nooit vanzelfsprekend. De tinten die wij u hieronder aanbieden, hebben echter het voordeel dat ze, eenmaal gecombineerd, perfect bij uw interieurontwerp passen:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

Product Foto

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

Product Foto

Productnaam

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

Tips voor het kiezen van de juiste verfkleurcombinatie

Omdat opknappen niet iets is wat je kunt improviseren, kies je verfkleuren best spaarzaam. Deze paar tips helpen u bij het maken van de juiste keuze van verfkleuren voor elke kamer in uw huis:

 • Gebruik maximaal twee kleuren.
 • Speel met contrasten.
 • Beperk de kleuren van originele schilderijen.
 • Schilder één muur in felle kleuren.
 • Haal inspiratie uit wat er al is.
 • Gebruik een verfsimulator.

Gewoonlijk is het harmoniseren van kleuren een kunst. Als u het zelf wilt doen, kunt u zich het beste laten inspireren door verschillende tijdschriften en decoratie-ideeën.