Schilder een houten trap en technisch advies

 • Het kiezen van een trap verf
 • Hoe schilder je een trap? Onze methode!
 • Video: Schilderen van een houten trap

In goede staat is een houten trap duidelijk zeer esthetisch en kan hij alle schoonheid van een huis uitmaken. Probleem: een verbleekte houten trap kan al snel het tegenovergestelde effect geven, en uw binnenhuisdecoratie ruïneren! Gelukkig kan het zo simpel zijn als een trap schilderen om hem van top tot teen te renoveren! Expert Peinture biedt u een snelle en efficiënte methode om houten trappen te schilderen. Dus als je wilt weten hoe je een trap moet schilderen, volg dan de gids!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Het kiezen van een trap verf

Om een trap opnieuw te schilderen, is de eerste stap natuurlijk het kiezen van een geschikte verf! De trap is een doorgangsplaats, dus hebt u een verf nodig die duurzaam is in de tijd en bestand tegen schokken.Zijn er speciale verven voor trappen?

Om een trap te schilderen, hebt u niet noodzakelijk een speciale trapverf nodig. Het belangrijkste is dat de verf die u kiest, deze twee kenmerken heeft:

 • De verf moet aangepast zijn aan de ondergrond: er zal vaak een verf voor houten trappen worden gekozen, dus zorg ervoor dat de gekozen verf aan het hout hecht.
 • Het moet bestand zijn tegen passage: kies een verf voor frequente passage, die de tand des tijds beter zal doorstaan. Vind onze selectie van verven voor houten trappen hieronder :

Product Foto

Onze selectie

Onze keuze van trap sealer

Productnaam

Gori 51 Verf voor houten vloeren en trappen, kleurloos dekkend

EXTSUD Set van 13 Pcs Tegelsticker Trap Mozaïek DIY Muursticker Stijl…

Syntilor – Vitrificator Escaliers™ Muis Grijs 2L

Beschrijving

Schilderen van houten vloeren en trappen

Mozaïek trap sticker (13st-100x18cm)

2L Vitrificator Trappen

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Gori 51 Verf voor houten vloeren en trappen, kleurloos dekkend

Beschrijving

Schilderen van houten vloeren en trappen

Product Foto

Productnaam

EXTSUD Set van 13 Pcs Tegelsticker Trap Mozaïek DIY Muursticker Stijl…

Beschrijving

Mozaïek trap sticker (13st-100x18cm)

Onze keuze van trap sealer

Product Foto

Productnaam

Syntilor – Vitrificator Escaliers™ Muis Grijs 2L

Beschrijving

2L Vitrificator Trappen

Welke kleur kiezen bij het herschilderen van een trap?

Naast de keuze van de juiste trapverf is het ook de keuze van de kleuren die een probleem kan vormen. Er zijn ontelbare kleuren om uit te kiezen en de keuze kan moeilijk zijn.

Om een trap te schilderen, kunt u kiezen voor één kleur, twee kleuren (één voor de treden, één voor de stootborden) of een echt kleurverloop (door een palet van dicht bij elkaar liggende kleuren te kiezen die zich geleidelijk verspreiden naarmate u de treden beklimt, kunt u diepte geven aan uw trap).

Denk er in elk geval aan een kleur te kiezen die past bij de muur van de trap of bij uw meubilair. Als u ervoor kiest om kleuren op elkaar af te stemmen, denk er dan aan om tinten te kiezen die perfect bij elkaar passen. Een tip: door te kiezen voor een lichte, passe-partoutkleur zal de trap discreter zijn. Door voor een felle kleur te kiezen, valt het juist op.

Om een houten trap te schilderen, hoeft u geen schilderbeurt uit te voeren. Als u het uitzicht van het hout wilt behouden, maar de glans ervan een beetje wilt oppoetsen, kunt u met een geschikte houtvernis uw trap een nieuw gezicht geven, zonder het oorspronkelijke uiterlijk te verliezen.

Lokale professionele schilders geven u een gratis offerte voor uw project > >

Een trap opnieuw schilderen hoeft niet erg ingewikkeld te zijn. Het vereist echter wel een effectieve methode. Hier leest u hoe Expert Peinture u aanraadt een houten trap te schilderen:

 1. De lokalen beschermen: Om te beginnen denk je aan het opruimen van meubels en het beschermen van de omringende muren, om ervoor te zorgen dat je trapverf geen “onschuldige” delen van je huis bedekt!
 2. De trap strippen en schuren: het schilderen van een houten trap vereist echt voorbereidend werk. We zullen beginnen met het verwijderen van de oude verf of vernis. Hiervoor is niets beter dan goed schuren. U kunt ook een laag verfverwijderaar gebruiken als de trap bedekt is met een taaie verf of vernis.
 3. Maak de trap schoon: nadat de trap geschuurd is, stofzuigt u het zaagsel. Een vochtige spons maakt het schoonmaken af.
 4. Het oppervlak voorbereiden: een trap schilderen is een gelegenheid om hem te renoveren! Gebruik houtvuller om eventuele gaten op te vullen en glad te strijken. Uw hout moet perfect schoon en vlak zijn voor het aanbrengen van trapverf.
 5. Aanbrengen van de grondverf: Door een grondverf aan te brengen kan de verf zich gemakkelijker aan het hout hechten en wordt voorkomen dat het hout te veel trapverf absorbeert. Dit zal niet nodig zijn indien u een houten trapvernis wenst aan te brengen. Om een trap te schilderen, is het aangeraden van bovenaan te beginnen. Om te voorkomen dat de trap klem komt te zitten en onbruikbaar wordt, moet alleen elke tweede trede worden geschilderd. Als de eerste stappen droog zijn, schildert u de stappen die tot nu toe nog niet bedekt zijn.
 6. Aanbrengen van de trapverf: zodra de grondverf droog is (enkele uren geduld), kunt u uw houten trap verven. Voor het schilderen van een trap kunt u het beste een kwast gebruiken, want dit vereist een zekere precisie. Nogmaals, u verft elke andere trede om de trap bruikbaar te laten. Als u de stootborden in een andere kleur schildert, begint u met het schilderen van de stootborden en beschermt u de treden met tape. Trapverf wordt in twee lagen aangebracht, voor een grotere intensiteit (Ontvang gratis schattingen van professionals in uw regio voor uw trap schilderen project).