Schilderen en wijting

 • Wat is het wit van Meudon?
 • De toepassingen van Meudon witte verf
 • Onze selectie van witte schilderijen van Meudon voor uw werken
 • Waar vind je witte Meudon?
 • Een paar tips voor het aanbrengen van verf met Blanc de Meudon

Blanc de Meudon, een 100% natuurlijk product, biedt vele mogelijkheden in de schilderkunst en op andere gebieden. Gebruikt sinds de Renaissance, maar sindsdien een beetje vergeten, is het aan een grote comeback bezig dankzij zijn ecologische samenstelling en gebruiksgemak. Maar wat is blanc de Meudon? Welke toepassingen kan het hebben? Wat is de prijs? Waar vind je blanc de Meudon? We beantwoorden al uw vragen.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat is het wit van Meudon?

Blanc de Meudon is een fijn poeder op basis van krijt uit de groeven van Meudon bij Parijs.Ooit op grote schaal gebruikt, is dat tegenwoordig veel minder het geval. Het heeft echter verschillende eigenschappen waardoor het zeer nuttig kan zijn bij binnen- en buitenschilderwerk.

Het wit van Meudon wordt vaak verward met het wit van Spanje, omdat ze dezelfde kleur hebben en er hetzelfde uitzien. Maar als hun opdrachten vaak hetzelfde zijn, hebben ze niet dezelfde samenstelling (Vraag gratis offertes van vakmensen voor uw schilderwerk).

De toepassingen van Meudon witte verf

De blanc de Meudon kan vele toepassingen hebben. Bij het schilderen, decoreren of op andere terreinen is dit wonderlijke poeder veelzijdig inzetbaar.

Hoe gebruik je blanc de Meudon in verf?

In de schilderkunst wordt Meudon wit in verschillende situaties gebruikt:

 • Het maakt deel uit van de compositie van de gesso, een grondlaag die stroomopwaarts van zijn schilderij wordt aangebracht. Voor meer informatie over het belang en de rol van grondverven bij schilderwerk, zie ons artikel over dit onderwerp,
 • Het wordt gebruikt als pigment bij de vervaardiging van bepaalde traditionele verven, met name olieverven,
 • Het dient als coating voor de balken, die het beschermt en wit kleurt. Het is ook zeer geschikt voor het bekleden van houten oppervlakken, evenals die van placo,
 • Het wordt op etalages aangebracht, vooral tijdens de feestdagen, om de etalages te versieren, want het is zeer gemakkelijk aan te brengen, maar ook weer te verwijderen (Vraag om een gratis prijsopgave van professionals voor uw schilderwerk).

Andere toepassingen van blanc de Meudon

Blanc de Meudon wordt niet uitsluitend gebruikt in de schilderkunst, want het wordt ook aangetroffen als onderhouds- en reinigingsmiddel.

In het bijzonder kan het zeer doeltreffend zijn voor het wassen :

 • De knikker,
 • Het glas,
 • Roestvrij staal,
 • Koper,
 • Keramische kookplaten,
 • Roestvrij staal.

U zult begrepen hebben dat het gebruik ervan even divers is als het gevarieerd is!

Professionele schilders bij u in de buurt maken gratis een offerte voor uw schilderwerk >>

Onze selectie van witte schilderijen van Meudon voor uw werken

Geselecteerd voor hun kwaliteit, zullen de witte schilderijen van Meudon die u in de onderstaande tabel vindt, zelfs de meest veeleisende onder u tevreden stellen:

Product Foto

Een veilige gok

Onze selectie

Productnaam

Les Frères Nordin 418257 Blanc de Meudon Surfin

VOZYDEO – Blanc de Meudon – 700 g -Multi-Usages Naturel – Reiniging van meerdere oppervlakken, Whitening …

STARWAX FABULOUS FABULOUS Blanc de Meudon – 480g – Ideaal voor het reinigen van zilverwerk

Beschrijving

Blanc de Meudon multi-purpose (schoonmaken en verven)

Een veilige gok

Product Foto

Productnaam

Les Frères Nordin 418257 Blanc de Meudon Surfin

Product Foto

Productnaam

VOZYDEO – Blanc de Meudon – 700 g -Multi-Usages Naturel – Reiniging van meerdere oppervlakken, Whitening …

Beschrijving

Blanc de Meudon multi-purpose (schoonmaken en verven)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

STARWAX FABULOUS FABULOUS Blanc de Meudon – 480g – Ideaal voor het reinigen van zilverwerk

Waar vind je witte Meudon?

Blanc de Meudon vinden is heel eenvoudig: dit product is inderdaad verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten, zoals Leroy Merlin, Castorama of Mr Bricolage.

Het is ook te vinden in drogisterijen.

U kunt de Blanc de Meudon ook online bestellen, in een speciaalzaak of op sites als Amazon of eBay.

De blanc de Meudon wordt vaak verkocht in potten van 1 kg. De prijs van de blanc de Meudon is zeer aantrekkelijk en dit is een van de redenen waarom hij vandaag een grote comeback maakt. Reken tussen 6 en 9 euro per kilo poeder (Vraag gratis offertes van vakmensen in uw buurt voor uw schilderwerk).

Een paar tips voor het aanbrengen van verf met Blanc de Meudon

U hebt niet veel materiaal of kennis nodig om uw eigen coating met Blanc de Meudon te maken. Er zij echter op gewezen dat een dergelijke verf/afwerking verscheidene lagen vergt om volledig dekkend en dekkend te zijn.

Of het nu wordt verwerkt in een klei-, olie- of meelverfpreparaat, het rendement ligt tussen 0,5 en 2 m2 per liter. Het is daarom raadzaam om uw berekeningen vooraf te maken om er zeker van te zijn dat u genoeg gips maakt…

Het gebruik van Meudon wit heeft nu geen geheimen meer voor u! U kunt nu uw eigen pleister maken en het op uw muren aanbrengen. Als u op zoek bent naar alle adviezen en technieken om een muur te schilderen zonder sporen achter te laten, dan vindt u die hier.