Schilderij woonkamer alle adviezen in het schilderen en kleur

  • Uw woonkamer schilderen: het echt goede decoratie idee!
  • De juiste tips voor salon schilderen
  • Video: Welke kleuren te kiezen voor uw woonkamer

De woonkamer is een centraal deel van het huis, dus er moet bijzondere zorg worden besteed aan de inrichting ervan. Uw woonkamer schilderen is een uitstekende manier om uw interieur wat leven en kleur te geven. Maar het is soms moeilijk om ideeën te vinden voor het schilderen van uw woonkamer. Wil je wat advies? Expert Peinture geeft u vele tips om de ideale kleur woonkamerverf te vinden!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Uw woonkamer schilderen: het echt goede decoratie idee!

Of u nu net een huis hebt gekocht om te renoveren of uitgekeken bent op uw interieurdecoratie, het zal altijd interessant zijn om de kleur van uw woonkamerverf te veranderen. Woonkamer bij uitstek, de woonkamer is zeer belangrijk voor de harmonie van uw huis.Het veranderen van de kleur van een woonkamer kan echt een nieuwe look geven aan uw huis… Maar pas op voor smaakfouten! Het is het beste om goed na te denken bij het kiezen van een muurschildering in de woonkamer

De juiste tips voor salon schilderen

Voordat u een kamer opnieuw schildert, is het altijd belangrijk om na te denken over het gebruik ervan. De woonkamer is tegelijkertijd een drukke ruimte, een plaats om te leven en een ontmoetingsplaats. Daarom is het belangrijk om een uniforme woonkamerverf te kiezen die alle leden van het gezin aanspreekt. Hieronder vindt u onze selectie van moderne woonkamer schilderijen:

Onze favoriete

Onze selectie

AVI – ALLE DEELKLEUR – Hoog Opacifiërend Vermogen – Satijn – 2,5L – Taupe

DECOHOM 638097923805 Salsa Bordeaux 2,5Liter SATIN Monocoat Muurverf, Rood

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 10 L – 100 m² (Eend Blauw)

Renaulac Interieurverf Muren & Plafonds Monocoat Acryl Wit Mat 10L – 100m² Binnenschilderwerk

2,5L muurverf alle stukken (Taupe)

2.5L Eénlaagse muurverf (Salsa bordeaux)

10L Acrylverf mat aspect (Eend Blauw)

10L één-laag matte verf

AVI – ALLE DEELKLEUR – Hoog Opacifiërend Vermogen – Satijn – 2,5L – Taupe

2,5L muurverf alle stukken (Taupe)

Onze favoriete

DECOHOM 638097923805 Salsa Bordeaux 2,5Liter SATIN Monocoat Muurverf, Rood

2.5L Eénlaagse muurverf (Salsa bordeaux)

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 10 L – 100 m² (Eend Blauw)

10L Acrylverf mat aspect (Eend Blauw)

Onze selectie

Renaulac Interieurverf Muren & Plafonds Monocoat Acryl Wit Mat 10L – 100m² Binnenschilderwerk

10L één-laag matte verf

Hier zijn een paar tips over hoe u de perfecte kleur voor uw woonkamer kunt vinden:

Vermijd felle kleuren

Een woonkamer is een plaats waar je veel tijd doorbrengt. Om te voorkomen dat het verblijf in de woonkamer een beproeving wordt, kiezen we voor een neutrale muurschildering in de woonkamer. Felle kleuren kunnen snel een agressief gevoel geven en u kunt er binnen een paar weken op uitgekeken raken.

 

Woonkamer geschilderd in helder

Voor een schilderij in de woonkamer zal men dus kiezen voor een zachte en rustgevende kleur, met een voorkeur voor pastels en lichte tinten. De tinten gebroken wit, grijs of bruin zullen een resultaat opleveren dat unaniem gewaardeerd zal worden. Vermijd ook gelakte of glanzende afwerkingen en kies voor een matte verf, die veel aangenamer is.

Droom je nog steeds van een schreeuwend huiskamer schilderij? Speel in dit geval met contrasten en schilder een enkele muur met een felle kleur, die de ruimtes naar voren brengt zonder de ogen te beschadigen. U kunt ook toegeven voor een zachte kleur op de muren, als tegenwicht voor felgekleurde meubels (Vraag gratis offertes aan van vakmensen in uw buurt voor uw schilderwerk).

Vermijd donkere kleuren

In dezelfde geest is het absoluut af te raden uw woonkamer in het zwart of in een andere te donkere kleur te schilderen. Inderdaad, donkere verven hebben de neiging een kamer te doen krimpen en een beklemmend effect te creëren… niet aan te bevelen in een kamer als de woonkamer!

 

Woonkamer met een zwart geschilderde muur

Net als bij felle kleuren, kan zwarte woonkamerverf spaarzaam worden gebruikt. Dit zal bijvoorbeeld effectief zijn als uw woonkamer groot is en u een van de muren ervan wilt accentueren. Als u slechts één muur zwart wilt verven, kies dan de muur tegenover de ramen, zodat het licht naar binnen kan.

Professionele schilders bij u in de buurt maken gratis een offerte voor het schilderwerk in uw woonkamer >>

Vermenigvuldig de kleuren niet

Bij het zoeken naar originele ideeën om de woonkamer te schilderen, komen sommige mensen in de verleiding om de kleuren te vermenigvuldigen. Dit is niet per se een goed idee! Voor een luchtig en harmonieus resultaat moeten maximaal drie verschillende kleuren worden gebruikt, hoewel een combinatie van twee kleuren meer dan voldoende is.

Voor een kleine woonkamer raden wij één kleur aan, waarmee u een gevoel van ruimte kunt behouden. Vermijd echter gewoon wit, dat kan een saaie en onwelkome indruk maken.

Welke kleur woonkamerverf u ook kiest, vergeet nooit de kleuren op elkaar af te stemmen. Voor u uw verf koopt, moet u nagaan of de kleuren waarin u geïnteresseerd bent bij elkaar en bij uw meubilair passen!

Pas zijn schilderij in de woonkamer aan de kamer aan…

Last but not least, denk er altijd aan een woonkamer kleur te kiezen die perfect bij uw interieur past. Zo voorkomt u dat u te midden van traditionele houten meubelen een moderne huiskamerverf aanneemt.

Houd ook altijd rekening met de kleur van de vloer, want het is belangrijk dat muren en vloer bij elkaar passen. Nogmaals, speel met contrasten. Voor een modern schilderij in de woonkamer kiest u voor donkere tegels en lichtgrijze muren. Voor een meer zomerse en traditionele woonkamer kunt u een lichte parketvloer combineren met oranjegeel of lichtbruin. In ieder geval is het belangrijk dat er een zichtbare breuk is tussen de muren en de vloer, anders wekt u de indruk van een cel!

Als u een grote behoefte aan verandering hebt, belet niets u om uw decoratie (gordijnen, snuisterijen, schilderijen, enz.) tegelijk met uw schilderij te vernieuwen. En als uw budget het niet toelaat om uw meubels te veranderen, vergeet dan niet dat het altijd mogelijk is om een houten meubelstuk te verven om het een nieuwe look te geven!

Video: Welke kleuren te kiezen voor uw woonkamer

De volgende video geeft u advies over de kleuren die u het beste kunt kiezen voor uw woonkamer,