Schildertechnieken behang en verf je wandtapijten

  • Kun je een wandtapijt of behang schilderen?
  • Een paar tips voor het verven van behang
  • Het kiezen van uw behangverf
  • Hoe schilder je een behang of behang? De methode
  • Video: Hoe behang te schilderen

Het is heel goed mogelijk om behang of wandtapijt te schilderen. Het vereist echter wel enige voorzorgsmaatregelen. Vandaag vertellen we u meer over de methodes om behang te schilderen. Dit artikel zal al uw vragen beantwoorden als u overweegt een behang te schilderen.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Kun je een wandtapijt of behang schilderen?

Als u dit artikel leest, denkt u er misschien over om een behangetje over te schilderen. Het zal een goede manier zijn om uw interieur te veranderen zonder het behang te moeten veranderen, en het zou u een paar uur werk kunnen besparen.Het is ook mogelijk de meeste wandtapijten opnieuw te schilderen, op voorwaarde natuurlijk dat u over de juiste verf beschikt (Vraag gratis offertes aan bij vaklui voor het schilderen van wandtapijten of behang).

Houd er echter rekening mee dat behangverf nooit als afdekking zal fungeren. Als uw behang beschadigd, gescheurd of beschimmeld is, is het vergeefse moeite om het opnieuw te verven: dan kunt u het beter vervangen!

Een paar tips voor het verven van behang

Neem de tijd om de voor- en nadelen te vergelijken voordat u een wandtapijt opnieuw schildert.

Een wandtapijt opnieuw beschilderen is alleen echt interessant als u de kleur van een wandtapijt in goede staat wilt veranderen. Als uw behang al enkele jaren oud is, zal het zeker interessanter zijn om het af te trekken en de muur opnieuw te verven.

Vermijd ook het schilderen van behangpapier dat te donker is. Je zou drie tot vier lagen verf nodig hebben om het te bedekken, wat zeker meer zou kosten dan het te vervangen.

Denk er tenslotte aan onze methode voor het verven van behangpapier te volgen (zie hieronder). Aarzel ook niet om onze meer algemene adviezen te ontdekken om te weten hoe u binnenshuis met succes kunt schilderen.

Product suggestie

Product Foto

Onze selectie

Onze favoriete kleur

Productnaam

Multisubstraatverf voor binnen, PROFACILE 2,5 liter Koffieroom

AVI Verf Muren en Plafonds – Satijn – 2.5 L

Multi-support verf interieur kleuren, PROFACILE 2,5 liter Pauwblauw

Beschrijving

2,5L multi-media verf (koffieroom)

2.5L Muur & Plafond Verf (satijn wit)

2,5L Multi-ondersteunende verf (pauwblauw)

Product Foto

Productnaam

Multisubstraatverf voor binnen, PROFACILE 2,5 liter Koffieroom

Beschrijving

2,5L multi-media verf (koffieroom)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

AVI Verf Muren en Plafonds – Satijn – 2.5 L

Beschrijving

2.5L Muur & Plafond Verf (satijn wit)

Onze favoriete kleur

Product Foto

Productnaam

Multi-support verf interieur kleuren, PROFACILE 2,5 liter Pauwblauw

Beschrijving

2,5L Multi-ondersteunende verf (pauwblauw)

Het kiezen van uw behangverf

Wat de keuze van de verf voor zijn wandtapijt betreft, is het nog altijd het beste te opteren voor een olieverf, type glycero. Het is inderdaad van essentieel belang te kiezen voor een verf met een sterke dekkracht als u een behangetje wilt overschilderen.

De keuze van een glycero-verf zal ook verplicht zijn voor het overschilderen van een vinylbehang, waarop acrylverf gewoon niet kan hangen. In ieder geval,

Hier volgen nog enkele tips voor het kiezen van een kleur binnenverf.

Schilders in uw omgeving geven u een gratis prijsopgave voor uw wandtapijtwerk >>

Om van uw schilderproject een succes te maken, volgt u hier een stapsgewijze methode die u tot op de letter moet volgen:

1) Controleer de conditie van het behangpapier

Om te beginnen, en nog voor u behangverf koopt, moet u controleren of uw muur in goede staat is.

Als het behang gebobbeld, afgebladderd of beschimmeld is, kunt u het beter niet met verf behangen. Je verf kan binnen een paar dagen beschadigd zijn, en je hebt al die moeite voor niets gedaan!

Als het behang op sommige plaatsen gewoon is afgebladderd, moet u het opnieuw vastlijmen voordat u het opnieuw schildert (Vraag gratis offertes aan bij professionals in uw regio voor behang- of wandtapijtschilderwerk).

2) Stof het behang af

Als uw behangpapier in goede staat is, veegt u eerst het hele oppervlak af met een doek om alle sporen van stof te verwijderen. U kunt ook een stofzuiger met borstel gebruiken (als hij maar schoon is!).

Natuurlijk moet u behang niet met water schoonmaken, want dan bladdert het af!

3) Test uw verf

Alvorens verf op een behang aan te brengen, kan het interessant zijn een test uit te voeren op een verborgen plaats (bij voorbeeld achter een meubelstuk of in een verborgen ruimte).

Met deze test kunt u de reactie van het behangpapier op de gekozen verf controleren. Zo bent u er zeker van dat u de juiste behangverf hebt gekocht. Als zich luchtbellen vormen op de verf of als het geheel niet plakt, kan dat komen doordat de verf niet geschikt is voor de drager.

4) Het behang verven

Als uw test overtuigend is, hoeft u alleen nog maar uw behangverf aan te brengen.

Begin met het aanbrengen van afplakband op de elementen die niet moeten worden geschilderd (stopcontacten, schakelaars, plafondranden, enz.). Indien nodig kunt u zelfs de stopcontacten losmaken voordat u gaat schilderen (nadat u er wel voor gezorgd hebt de stroom uit te schakelen).

De behangverf wordt aangebracht met een roller voor grote oppervlakken, en met een kwast voor hoeken. Voor een optimaal resultaat moeten twee tot drie lagen worden aangebracht, waarbij de droogtijd in acht moet worden genomen. Bij het aanbrengen, vergeet niet de lagen te kruisen.

Als het resultaat in de tweede laag afdoende is, is het uiteraard niet nodig verder te gaan.

Op zoek naar meer decoratieve ideeën voor uw schilderij? Klik hier om al onze suggesties te ontdekken!