Test de pomp en airless verfspuit

 • Voorstelling van de Farbmax 2700 airless pomp
 • Andere airless spuitpistoolmodellen die even interessant zijn als de Farbmax 2700
 • Onze mening over de Farbmax 2700 verfpomp
 • Ons advies voor het gebruik van een airless pomp

De aankoop van een airless pomp (hogedruk verfstation) vergemakkelijkt het schilderen binnen en buiten aanzienlijk. Toch is het belangrijk dat u zich goed over een dergelijk toestel informeert voordat u zich laat overtuigen. Om u te helpen bij uw keuze van een verfspuit, hebben onze experts de Farbmax 2700 airless pomp voor u getest. Hier volgt onze mening over deze verfpomp van topklasse en het gebruik ervan.

Voorstelling van de Farbmax 2700 airless pomp

De airless verfstations zijn accessoires van hoge kwaliteit, voor professioneel gebruik, voor uw binnen- of buitenschilderwerk.

Met deze apparatuur kunt u snel grote oppervlakken schilderen. Het is dus een echte aanrader voor elke ambachtelijke schilder, maar ook voor elke particulier die een huis volledig wil renoveren of een gevel wil schilderen.Merk op dat de FARBMAX 2700, die in het kader van dit artikel is getest, in 2019 niet meer op de markt is. Het is vervangen door het FARBMAX M10-model, dat superieure technische prestaties biedt voor een vergelijkbare prijs.

Het Farbmax 2700 verfstation en zijn accessoires

De Farbmax 2700 airless pomp is zowel robuust als praktisch om te verplaatsen. Zodra u de verpakking eruit haalt, kunt u alleen maar de degelijkheid van deze professionele verfspuit opmerken. Ondanks zijn geringe gewicht van ongeveer 30 kg is dit toestel zeer gemakkelijk te verplaatsen dankzij zijn twee wielen en zijn handvat.

Technisch gezien heeft deze verfpomp een vermogen van 1300 W, een maximale druk van 207 bar en een maximaal debiet van 2,7 liter per minuut. De maximum spuitmondgrootte van dit toestel is 0,025 inch (525). Dit maakt het tot een zeer veelzijdig verfstation dat voor vrijwel elke schilderklus kan worden gebruikt.

Natuurlijk wordt de verfpomp geleverd met al zijn toebehoren:

 • Een 517 mondstuk en mondstukhouder,
 • Een 15 meter lange hogedrukslang,
 • Een pistool,
 • Twee filters.
 • Een speer

 

Alle accessoires van deze verfspuit zijn van zeer goede kwaliteit.

U ontvangt ook de gebruiksaanwijzing van het apparaat, die wij duidelijk en nuttig vonden tijdens het eerste gebruik van deze verfpomp. Het is van essentieel belang dat u deze gebruiksaanwijzing doorleest voordat u het toestel voor de eerste keer gebruikt, want zij zal u helpen uw toestel goed te onderhouden en ongelukken te voorkomen.

Dit aanvankelijke “pakket” leek ons zeer compleet, ook al zou een schilder misschien nog enkele accessoires moeten aanschaffen, zoals een andere lans of een set sproeiers. Maar maak je geen zorgen: dit apparaat wordt gebruiksklaar geleverd.

Professionele tip: Overweeg ook de aankoop van een onderhoudskit voor airless pompen, die beschermende olie voor plunjerpompen, een reinigingskit voor spuitdoppen en onderhoudsvloeistof bevat. Vergeet niet dat het reinigen van een verfpomp essentieel is voor de duurzaamheid ervan.

 

Deze onderhoudskit is zeer nuttig geweest voor het onderhoud van het toestel.

Airless pomp: voor welke dragers en producten?

Alvorens in een verfstation te investeren, is het belangrijk de veelzijdigheid ervan te verzekeren.

Het grote voordeel van een verfpomp is dat hij in alle omstandigheden kan worden gebruikt. De Farbmax 2700 pomp is geen uitzondering op deze regel, aangezien hij met bijna elk type verf kan worden gebruikt. Met dit apparaat kunt u spuiten:

 • Acrylverf,
 • Olieverfschilderijen,
 • Verf op basis van oplosmiddelen,
 • Primer verf,
 • Vernis,
 • Emulsies.

U zult begrepen hebben dat dit schilderstation bruikbaar is voor de meeste dragers en materialen. Daarom raden wij het in het bijzonder aan aan mensen die op zoek zijn naar een veelzijdig spuitpistool van topklasse en die regelmatig schilderwerkzaamheden uitvoeren.

Ons team heeft deze verfpomp bijvoorbeeld met groot succes getest op stenen gevelbekleding, gipsen binnenmuren en plafonds, en een houten balustrade.

Wist je dat? De term “airless” betekent “zonder lucht” in het Engels. Het verwijst eenvoudig naar een airless verfspuittechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een hogedrukprocédé. Met deze techniek kunt u minder verf gebruiken en veel gemakkelijker werken.

Andere airless spuitpistoolmodellen die even interessant zijn als de Farbmax 2700

Als uw keuze nog niet specifiek op de Farbmax 2700 airless pomp is gevallen, kunnen wij u hieronder alternatieven bieden die even goed zijn als dit model,

Onze mening over de Farbmax 2700 verfpomp

Ons team maakte gebruik van een renovatieproject om een nieuw Farbmax 2700 verfstation te testen.

Hoewel we nog niet de kans hebben gehad om deze verfpomp buiten te testen, heeft hij het binnenschilderwerk veel gemakkelijker gemaakt.

Aan de slag

Als u nog nooit de gelegenheid hebt gehad om een airless pomp te testen, moet u weten dat dit apparaat vrij gemakkelijk te hanteren is. De Farbmax 2700 wordt geleverd met een gebruikershandleiding in het Frans van ongeveer dertig bladzijden, met foto’s.

In de handleiding worden de afzonderlijke onderdelen van het toestel in detail beschreven. Een speciale vermelding verdient het bedieningspaneel van de pomp, waarmee de druk kan worden ingesteld en dat ons zeer gemakkelijk toegankelijk leek in vergelijking met sommige concurrerende modellen. Het gebruik van de pomp is hoofdzakelijk te danken aan dit regelpaneel en aan de bedieningsorganen van het spuitpistool dat bij het station wordt geleverd.

 

Het bedieningspaneel, zichtbaar aan de zijkant van het toestel, is eenvoudig uitgerust met een aan/uit-knop en een eenvoudig te bedienen drukregelaar.

Zoals bij alle toestellen van dit type raden wij u aan het toestel eerst te testen op vlakke, gemakkelijk te beschilderen oppervlakken (b.v. een muur) alvorens op complexe of hellende oppervlakken te werken.

Namelijk: alvorens het toestel voor de eerste maal te gebruiken, mag niet worden vergeten dat het noodzakelijk is het met terpentine af te spoelen.

Presentatie van onze werkzaamheden

Ons team had de gelegenheid dit toestel te testen tijdens het volledige schilderwerk van een inkomhal/mezzanine. Dus hadden we de kans om de Farbmax 2700 te gebruiken:

 • Op gipswanden,
 • Op een houten leuning,
 • Op een zolderplafond,
 • Op een houten opbergkast,
 • Op een natuurstenen muur.

Hier zijn onze indrukken, en de resultaten in foto’s:

Als het om muur- en plafondverf gaat, is deze verfpomp uiterst efficiënt en bespaart hij kostbare tijd. Het aanbrengen van de verf is eenvoudig en de druk kan worden aangepast voor optimale resultaten.

Na een kleine gewenningstijd aan het apparaat is het duidelijk mogelijk uw muren veel sneller en met veel minder moeite te schilderen. Het is dus een zeer doeltreffend hulpmiddel als u grote oppervlakken moet schilderen. De enige voorzorgsmaatregel die moet worden genomen, is natuurlijk de niet te schilderen delen af te schermen met plastic folie of afplakband.

Wat de stenen gevelmuur betreft (die duidelijk te zien is op de foto hierboven), was het resultaat des te indrukwekkender. Dankzij het schilderstation wordt de verf snel tussen de reliëfs aangebracht, en bedekt het hele oppervlak.

Hoewel het veel meer tijd zou hebben gekost om deze muur met een kwast of roller te verven (en voor een minder goed resultaat), was deze muurbekleding even snel geschilderd als een vlakke muur. Daarom bevelen wij het Farbmax 2700 verfpistool van harte aan om een ongelijkmatig oppervlak gelijkmatig te verven.

Ons team maakte ook gebruik van het schilderstation om de trapleuning opnieuw te schilderen (zichtbaar op alle foto’s). Om het eenvoudig te houden, werd de reling gedemonteerd en vervolgens op een zeil gelegd om te worden geverfd. Nogmaals: de snelheid en efficiëntie van de Farbmax 2700 hebben indruk op ons gemaakt.

De reling was volledig geschilderd in 5 minuten. Daarna liet men het gewoon drogen en zette het weer in elkaar. Dit schilderstation is dus ook zeer geschikt voor het schilderen van een slagboom, een poort of houten of stalen elementen (deuren, luiken, enz.).

Onze staat van dienst

In het algemeen is onze test van dit toestel zeer overtuigend. Alle steunen die dankzij dit verfstation bedekt zijn, zijn perfect uniform, en zonder enig spoor. Het schilderen is snel gedaan, en de bediening van het apparaat is toegankelijk, zelfs als u dit soort apparaat nog nooit hebt gebruikt.

Als u nieuw bent in de materie, raden wij u toch aan om eerst eenvoudig werk te doen (een blanke muur bijvoorbeeld), zodat u kunt leren hoe u de druk moet instellen en de verf perfect kunt aanbrengen.

Onderhoud en reiniging van de Farmbax 2700 verfpomp is vrij eenvoudig, vooral omdat de handleiding elke stap van het onderhoud van het apparaat in detail beschrijft.

Als u eenmaal gewend bent aan het gebruik, duurt het minder dan 15 minuten om het toestel schoon te maken (direct na afloop van de werkzaamheden uit te voeren). Als u een hele kamer of een groot oppervlak moet schilderen, zal de tijd die u bespaart door het apparaat te gebruiken, deze onderhoudstijd volledig rechtvaardigen.

 

Ondanks zijn kracht is deze verfpomp gemakkelijk te hanteren en te vervoeren.

Op dit moment heeft ons team helaas nog niet de gelegenheid gehad om het apparaat in openluchtomstandigheden te testen, maar deze video bewijst dat het schilderen van gevels heel goed mogelijk is met dit model verfpomp :

Ons advies voor het gebruik van een airless pomp

Als u overtuigd bent van dit toestel, of als u net een airless toestel hebt gekocht, vinden wij het nuttig om u wat advies te geven via onze ervaringsfeedback.

Wanneer u het Farmbax 2700 Paint Station gebruikt, kunnen deze richtlijnen nuttig zijn:

 • Lees altijd de gebruiksaanwijzing en de veiligheidsvoorschriften.
 • Draag verfspray, handschoenen, een masker en een veiligheidsbril. Het gebruik van een airless verfstation kan smerig zijn.
 • Heb de reflex om de kamer goed schoon te maken alvorens te schilderen, en idealiter om de meubels leeg te maken. Gebruik afplaktape en plasticfolie om vloeren en voorwerpen die u niet wilt verven te beschermen.
 • Bij airless verfpompen komt altijd een kleine verfwolk vrij. Wij raden u aan het station af te dekken met een dekzeil, zodat het niet bevuild wordt door een paar druppels verf.
 • Vergeet niet de druk van het toestel aan te passen bij het verven. Als u te veel druk uitoefent, verspilt u onnodig verf en kan het gaan druipen.
 • Spuit verticaal, op 25 tot 30 centimeter van de standaard.
 • Vergeet niet het toestel na gebruik grondig te reinigen volgens de aanwijzingen in de handleiding.

Nu weet u meer over de Farbmax 2700 verfpomp en het gebruik ervan. Als onze test geen antwoord gaf op een van uw vragen over dit toestel, stel ze dan gerust in de commentaarsectie!