De beste schilderij simulator software

 • Wat is het doel van een verfsimulator?
 • Welke verfsimulator te kiezen?
 • De werking van een verfsimulator

Eenzelfde kleur kan in verschillende tinten worden afgewezen. Een verfsimulator is dus noodzakelijk om de ideale kleur te vinden voor elke kamer in uw huis. Voor de simulatie van het schilderen van een kamer, of zelfs voor binnenhuisdecoratie, helpt deze software u om het uitzicht van een kamer te bepalen. Maar welke verfsimulator software moet je kiezen?

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Wat is het doel van een verfsimulator?

Twijfelt u tussen gebroken wit en watergroen voor de verf in uw woonkamer? Het gebruik van een verfsimulator zal u helpen bij uw keuze. Maar wat is dit gereedschap?Wat is verfsimulator software?

Vraag naar de voorkeur van elk lid van uw gezin, gebruik een kleurenkaart, er zijn verschillende manieren om de kleur te kiezen die in een kamer moet worden toegepast. Het gebruik van een schildersimulatorsoftware is een van de beste oplossingen om ervoor te zorgen dat u niet de verkeerde tint gebruikt.

Een verfsimulator is software waarmee u de weergave van een schilderij op het scherm van een computer of een mobiele telefoon kunt visualiseren. Dankzij dit digitale hulpmiddel is het gemakkelijker om een beter idee te krijgen van het toekomstige uiterlijk van een kamer door de muren met deze of gene verf te verven.

Er zijn twee soorten verfsimulatoren:

 • De gratis verfsimulator,
 • Betaalde verfsimulator.

Voor de simulatie van het schilderen van een kamer

Kwaliteitsverf is duur. Maar er is een bepaalde hoeveelheid voor nodig om een kamer als een slaapkamer te schilderen. U mag dus geen fout maken bij het kiezen van de juiste kleur om geen geld te verliezen.

Verscheidene verfleveranciers bieden hun klanten gratis online verfsimulatoren aan. Dankzij dit hulpmiddel is het mogelijk een nauwkeuriger idee te krijgen van de geschilderde kamer met een van de kleuren van de voorgestelde verfreeksen. De klant kan dan elke kleur uitproberen alvorens een keuze te maken. De beperking van een gratis simulator is dat alleen de kleuren die door het merk op de markt worden gebracht, in de software aanwezig zijn.

Voor de simulatie van uw binnenhuisinrichting

Een verfsimulator in de betaalde versie stelt u in staat een kleur te kiezen zonder verwijzing naar een bepaald merk verf. Dit type software verdient de voorkeur indien u een professionele decorateur of schilder bent, of indien u wenst te kiezen voor een gepersonaliseerde sfeer voor uw interieur.

Een betaalde simulator is uitgebreider en heeft verschillende opties. Het maakt het bijvoorbeeld mogelijk om :

 • Combineer verschillende tinten,
 • Maak een kamer,
 • Schik de meubels in een kamer,
 • De kleur en textuur van een schilderij waarderen,
 • Begroot de kosten van het werk op basis van de hoeveelheid verf die nodig is.

Een betaalde verfsimulator is dus een uitstekende oplossing om de binnenhuisinrichting van uw woning te perfectioneren.

Welke verfsimulator te kiezen?

Om u te helpen een software te vinden die een realistische weergave geeft en gemakkelijk te gebruiken is, volgen hier enkele voorbeelden van verfsimulators :

 • Tollens: met deze simulator kunt u alle door het merk aangeboden verfkleuren testen op een foto die u hebt gedownload of op een foto uit de databank. De weergave op het scherm is realistisch en de beelden kunnen worden aangepast.
 • Kazadecor : vind deze simulator van het verfmerk Luxens op Kozikaza. Importeer uw foto, voeg meubels toe en verf de muren om de rendering te waarderen.
 • Decoshow: hiermee kunt u het uitzicht van geschilderde muren en de textuur van de schilderijen visualiseren. U hebt ook de mogelijkheid om een vloerbedekking te kiezen dankzij deze simulator.

Schilders in uw omgeving zullen gratis een schatting maken van uw schilderwerk.

De werking van een verfsimulator

Alle verfsimulatoren vertonen ongeveer dezelfde werking. Dit is wat je moet doen voordat je een lampenkap kiest:

 • Kies een kamer om te schilderen uit de foto’s van de software. Bij sommige simulators kunt u uw eigen foto uploaden.
 • Afhankelijk van de software kunt u decoratieve accessoires of meubilair toevoegen.
 • Kies de te verven delen en de kleur.
 • Breng de verf aan met een penseel of een toverstaf.
 • Sla het resultaat op, bewaar het of druk het af.

De verfsimulator is dus zeer aan te bevelen om een overzicht te krijgen van de gewenste verfweergave en om geen geld te verliezen.