Toepassing en prijzen van magnetische verf

 • Het concept van magnetische verf
 • Onze selectie magneetverven voor uw interieur
 • Breng magnetische verf aan
 • De prijs van een magnetische verf

Door het aanbrengen van een magnetische verf worden alle oppervlakken in huis magnetisch. Deze speelse verf is dus ideaal als u een muur wilt magnetiseren, bijvoorbeeld in een kinderkamer. Niettemin kunt u zich het beste informeren over de prijs van magneetverf en de manier waarop deze moet worden aangebracht, om onaangename verrassingen te voorkomen!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Het concept van magnetische verf

Zoals de naam al zegt, is magneetverf een verf die elk oppervlak magnetisch kan maken.Het is een over het algemeen grijze of witte verf, die veel ijzerdeeltjes bevat. Je kunt er dus een magnetische wand mee maken, die perfect is om bijvoorbeeld een kinderkamer mee te versieren.

Als u magneten wilt kunnen ophangen of tekeningen of documenten met magneten aan de muur wilt bevestigen, dan is magneetverf iets voor u!

Als u zich namelijk zorgen maakt, is magneetverf ideaal voor kinderkamers, omdat deze geen lood of gevaarlijke stoffen bevat (vraag gratis offertes van vakmensen voor uw schilderwerk).

Onze selectie magneetverven voor uw interieur

Om een of meer muuroppervlakken in uw huis te magnetiseren, vindt u hier onze selectie toegankelijke en kwalitatief hoogstaande magneetverven:

Product Foto

De beste waar voor uw geld

Onze selectie

Productnaam

Peinture Magnétique Smart 3m² – Verf om magnetische oppervlakken te maken die ontvankelijk zijn voor de magneten…

First4magnets MAG0002 MagPaint Magneetverf 1.0 L

Marabu magneetverf (pot 475 ML)

Beschrijving

Grijze magneetverf (voor 3m2)

1L magneetverf (voor 2m2)

475ml Magnetische verf

Product Foto

Productnaam

Peinture Magnétique Smart 3m² – Verf om magnetische oppervlakken te maken die ontvankelijk zijn voor de magneten…

Beschrijving

Grijze magneetverf (voor 3m2)

De beste waar voor uw geld

Product Foto

Productnaam

First4magnets MAG0002 MagPaint Magneetverf 1.0 L

Beschrijving

1L magneetverf (voor 2m2)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Marabu magneetverf (pot 475 ML)

Beschrijving

475ml Magnetische verf

Breng magnetische verf aan

Als u magneetverf wilt aanbrengen, is het van het grootste belang dat u deze zorgvuldig aanbrengt en de gebruiksaanwijzing van de fabrikant leest.

Veel mensen zijn teleurgesteld over de resultaten van magneetverf omdat ze de toepassingsvoorwaarden niet goed hebben gelezen. Hier zijn onze tips als u zeker wilt zijn van de effectiviteit van uw magneetverf:

1) Voorbereiding van het substraat

Allereerst is het ideaal om uw oppervlak goed voor te bereiden op de installatie. Het is mogelijk om magneetverf aan te brengen op een muur, of zelfs op een deur (zie onze tips voor het schilderen van een deur).

Verschillende bereidingen kunnen nodig zijn:

 • Het is absoluut noodzakelijk de steun goed schoon te maken en te controleren of hij vlak is. Een snelle schuurbeurt zal niet te veel zijn op een niet vlakke ondergrond. Overweeg ook om de muur te wassen voordat u hem schildert, zonder te vergeten hem goed te laten drogen.
 • Als uw ondergrond poreus is (pleisterwerk of hout, bijvoorbeeld), wordt het aanbrengen van een aan uw ondergrond aangepaste grondlaag sterk aanbevolen. Op deze manier zal het magnetische effect van de magneetverf niet door het substraat worden geabsorbeerd.

Aarzel niet de gebruiksaanwijzing op de verfpot te lezen, vooral wat betreft de aangepaste steunen.

Namelijk: het magnetisch effect van uw gemagnetiseerde verf zal niet zo sterk zijn als bij gebruik van een ijzeren plaat, en alleen sterke magneten zullen op uw oppervlak werken. Het heeft dus geen zin om magneetverf te gebruiken op een plafond of op een oppervlak dat te schuin is, want de magneten houden dan gewoon niet!

2) Het aanbrengen van een magneetverf

Het is belangrijk te weten dat magneetverf een verf is die meerdere lagen vereist. Als de verf niet voldoende geconcentreerd is op de ondergrond, zal het magnetisch effect niet werken.

Hier is hoe je je magneetverf aanbrengt:

 1. Het kan nuttig zijn het te beschilderen gebied duidelijk af te bakenen, bijvoorbeeld door afplakband aan te brengen om de grenzen van het schilderij aan te geven.
 2. Roer de verf voor gebruik zodat de ijzerdeeltjes goed verdeeld zijn.
 3. Breng de verf aan met een roller met korte tik, over het hele oppervlak, in oplopende bewegingen.
 4. Als de eerste laag is aangebracht, laat u deze 24 uur drogen voordat u de tweede aanbrengt.
 5. Magnetische verf wordt aangebracht in minimaal 3 tot 4 lagen. Denk hier goed over na bij het kopen van de benodigde hoeveelheid verf.

Als u zeker wilt zijn van de magnetische kracht van de verf, begin dan met werken op een beperkt oppervlak. Schilder bijvoorbeeld de bovenste helft van een deur, of een goed afgebakend vierkant op een muur. Als u de verf te veel verspreidt, kan het magnetische effect tegenvallen.

Als u aan het eind van het werk nog verf over hebt: breng een extra laag aan! Hierdoor wordt de magnetische kracht van het oppervlak versterkt en hoeft u uw verf niet onnodig op te slaan.

Professionele schilders in uw omgeving zullen u een gratis prijsopgave geven voor uw werk >>

3) Hoe verkrijg je een kleur magnetische verf?

In de regel vindt u witte of grijze magneetverf (een beetje zoals grondverf).

Daarom is de beste manier om een magneetverf te verkrijgen het afdekken van uw magneetverf met een conventionele verf. Hier is ons advies over deze zaak:

 • Laat de laatste laag magneetverf goed drogen voordat u eroverheen schildert.
 • Kies een verf op waterbasis, minder dekkend.
 • Probeer uw verf in één laag aan te brengen, zodat het magnetische effect van uw magneetverf niet wordt verstoord.

Controleer uw verfblik om er zeker van te zijn dat het mogelijk is een overlaag aan te brengen, want dit is niet altijd het geval.

Er is namelijk ook transparante magneetverf, die op een gekleurde muur kan worden aangebracht, of zelfs om behang te schilderen en het te magnetiseren.

Nu u weet hoe u uw verf moet aanbrengen, moet het onderwerp van de prijs van een magneetverf nog worden besproken. En op dit punt, is het beter om goed geïnformeerd te zijn!

U moet weten dat verven met magnetisch effect vrij duur zijn. En dat is niet voor niets, want voor een dergelijke verf moet tussen de 30 en 70 euro per liter worden neergeteld (Vraag gratis een prijsopgave van professionals in uw regio voor uw schilderwerk).

Deze kosten zijn des te hoger daar de prestaties van een gemagnetiseerde verf vrij slecht zijn. Aangezien er minimaal 3 verflagen nodig zijn, moet u rekening houden met een minimum van 0,5 liter per bestreken m².

De prijs van magneetverf per m² ligt dan ook tussen 15 en 35 euro, of zelfs meer als u extra lagen aanbrengt.

Ons advies is dan ook om deze verf alleen te gebruiken voor oppervlakken van redelijke afmetingen.

Nu weet je alles over gemagnetiseerde verf. Nog meer leuke decoreeroplossingen nodig? Klik hier om leisteenverf te ontdekken, met even interessante eigenschappen…