Trap schilderen Antwerpen

Wie een houten trap heeft ziet dat ongetwijfeld als een sieraad in huis. Zo’n trap staat vaak midden in de woonkamer of in de hal en valt enorm op. Doordat er veel met schoenen op wordt gelopen heeft de verf op de treden veel te lijden. Na verloop van tijd ontstaan er krassen en wordt de verf dof. Soms wordt het kale hout zelfs zichtbaar. De trap schilderen zorgt ervoor dat die oude trap er weer als nieuw uit gaat zien. Een trap schilderen is een klus die de nodige deskundigheid vereist. Daarom kun je daar het best een professionele schilder in Antwerpen voor inhuren. Meer informatie over schilderwerken Antwerpen.

Een trap schilderen in Antwerpen, hoe bereken je dat?

Bij het berekenen van de kosten van een trap schilderen moet je onderscheid maken tussen een trap met gesloten treden en een trap met open treden. Een trap met gesloten treden schilderen is een stuk goedkoper dan een trap met open treden. Dat is wel logisch want bij open treden moeten de boven- en de onderkant worden geschilderd. In verreweg de meeste gevallen wordt tegelijk met de trap ook de trapleuning geschilderd. De kosten van het schilderen van de leuning worden apart berekend. Bij de schilderkosten van een trap schilderen zijn de normale voorbereidende werkzaamheden inbegrepen, zoals schoonmaken en schuren.

Wat kost het?

De prijs van het schilderen van een trap wordt berekend per trede. Bij een gesloten trap betaal je gemiddeld 15 euro per trede. Bij een open trap kost het schilderen gemiddeld 20 euro per trede. Het schilderen van de trapleuning kost 10 – 15 euro per meter. Een gemiddelde trap heeft 16 treden. Een kleine optelsom leert dat een trap schilderen met open treden ongeveer 320 euro kost. Een trap met gesloten treden kost ongeveer 224 euro. Als je ook de trapleuning wilt laten schilderen komt er nog 75 -125 euro bij. Vraag gratis een offerte aan bij schilders uit Antwerpen.trap schilderen antwerpen

Een trap schilderen is belangrijk

De treden van een geschilderde houten trap raken in de loop van de jaren beschadigd doordat er met schoenen op wordt gelopen. Vaak zitten er nog zandkorrels of andere scherpe stukjes onderaan de schoenen. Die maken kleine krasjes op de trap. Daardoor wordt die eerst dof. Als het trap schilderen er op één of andere manier steeds maar niet van komt, zal de verflaag op den duur helemaal doorslijten. Dan krijg je kale plekken en dat is een heel lelijk gezicht. De trap schilderen is een goede methode om die zware vorm van slijtage te herstellen.

De juiste verf

Omdat de verf op traptreden zo zwaar te lijden heeft door het gebruik, is het essentieel dat je bij het trap schilderen de juiste verf gebruikt. De beste verf die hiervoor beschikbaar is, is een twee componenten verf. Die werkt als volgt. De verf bestaat uit twee losse bestanddelen, die pas vlak voor het verven worden samengevoegd. De beide bestanddelen gaan na het mengen een chemische reactie met elkaar aan. Het resultaat is een verf met een hele sterke beschermingslaag en een superharde toplaag. De verf moet heel snel verwerkt worden, want als de twee componenten eenmaal zijn samengevoegd is de verf maar korte tijd houdbaar.

Voorbereiden

De voorbereiding van het trap schilderen is sterk afhankelijk van de conditie van de trap. Als de traptreden dof zijn, maar niet doorgesleten, worden de treden gereinigd en vetvrij gemaakt met een speciale verfreiniger. Daarna worden de treden opgeschuurd en kunnen eventuele beschadigingen met plamuur worden gerepareerd. Als de treden gedeeltelijk kaal zijn doordat de verflaag helemaal is weggesleten moet eerst de hele oude verflaag worden verwijderd. Dat zorgt voor veel extra werk. Je moet er rekening mee houden dat voor het verven van een kaal geworden trap een extra bedrag van 15 tot 25 euro per trede in rekening zal worden gebracht.

Als de schilder uit Antwerpen klaar is met de voorbereidende werkzaamheden maakt hij de trap goed schoon. Dan kan hij beginnen met het verven. Net als bij de meeste schilderprojecten wordt ook bij het trap schilderen eerst een basislaag gelegd met grondverf. Als die droog is wordt deze laag grondverf licht opgeschuurd. Voor het beste resultaat worden er twee lagen grondverf aangebracht. Als laatste wordt de twee componenten toplaag aangebracht. Om te voorkomen dat de verf opdroogt wordt deze verf in kleine porties gemengd en dan snel op de treden aangebracht. Na het schilderen moet de verf ruimschoots de tijd krijgen om uit te harden.

Met anti-slip

In veel gevallen wordt ervoor gekozen om een trap te bekleden met vloerbedekking. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor heeft te maken met veiligheid. Op een geverfde houten trap kun je vrij gemakkelijk uitglijden en naar beneden vallen. Als je de vloerbedekking op een trap moet vervangen is dat een tamelijk kostbare aangelegenheid. Er is tegenwoordig ook een goed verf-alternatief: anti-slip verf. Als je veiligheid belangrijk vindt kun je deze verf op de trap schilderen. Anti-slip verf is een veel goedkopere oplossing dan opnieuw tapijt laten leggen op de traptreden.

Schakel voor het trap schilderen in Antwerpen een vakman in

Het schilderen van een trap is een specialistische klus. Voor het behandelen van de oude harde verflagen is speciaal gereedschap nodig. En wie geen ervaring heeft met twee componenten verf kan beter niet zelf de trap schilderen. Je kunt een goede vakman vinden op één van de vele vergelijkingssites voor schilders. Op deze sites laat je een aantal schilders uit de buurt vrijblijvend een offerte uitbrengen. De offertes kun je vergelijken, zodat je weet of ergens nog onderhandelingsruimte voor de prijs zit. Door dit slim aan te pakken kies je een goede schilder uit en bespaart tot wel 40% op de schilderkosten.


verfsoorten-antwerpen


tuinhuis verven antwerpen