Soorten verf antwerpen

Als je voor het eerst zelf iets wil verven en op zoek gaat naar de juiste soorten verf kom je er achter dat er ontzettend veel verschillende verfsoorten zijn. Het kan een flinke zoektocht zijn om de juiste soorten verf te vinden. Schilders kennen de weg tussen al die soorten verf en kunnen je goed adviseren. Er is nog een reden waarom je het best een schilder in Antwerpen kunt inschakelen. Schildersbedrijven kopen hun soorten verf in grote partijen in en krijgen hoge quantumkortingen. Als je het slim aanpakt en een goede schilder inhuurt kun jij daarvan mee profiteren. Lees meer op Schilderwerken Antwerpen.

Prijzen van de meest gebruikte soorten verf

De prijsverschillen tussen de verschillende soorten verf zijn groot. Er zijn vooral prijsverschillen tussen de toepassingsgebieden van de verf. De prijzen hangen af van de hoeveelheid pigment die in de soorten verf zit. Pigment is één van de duurste bestanddelen van verf, dat zorgt voor een goede dekking. Om duidelijkheid te verschaffen zijn de gemiddelde prijzen per liter van de meest voorkomende verfsoorten op een rij gezet. Grondverf: 20 -30 euro. Beits: 25 – 35 euro. Dekkend acrylverf: 30 – 45 euro. Dekkende alkydverf: 25 – 40 euro. Latex muurverf: 1 – 20 euro. Latex gevelverf: 15 – 25 euro.

verfsoorten-antwerpenVerdeling in soorten verf

Verf is op allerlei manieren in te delen. Eén van de meest logische indelingen van de soorten verf is die op toepassingsgebied. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in slechts drie soorten verf: grondverf, verf voor schilderwerk binnenshuis en verf voor schilderwerk buitenshuis. Grondverf is geschikt voor gebruik binnen en buiten. Het enige doel van grondverf is zorgen voor een goede hechting van de volgende laag. Door de grondverf zullen de bovenliggende verflagen er beter uitzien. Bij vrijwel alle schilderklussen in Antwerpen is grondverf een onmisbare component.

Soorten verf voor binnenschilderwerk

De drie belangrijkste soorten verf voor binnenshuis zijn acrylverf, latexverf en witkalk. Naast die drie hoofdsoorten zijn er nog enkele speciale soorten verf voor gebruik binnenshuis. Dekkende lakverf wordt gebruikt voor houten raamwerken, plinten en deuren. Dit is een verf op waterbasis die heel gemakkelijk mengt met andere kleuren. Renovatieverf is bij uitstek geschikt om heel sterk vervuilde oppervlakken door nicotine, vocht, of roet te schilderen. Vloerverf is een bijzonder slijtvaste verfsoort voor zware toepassingen, zoals op vloeren en op de trap.

Acrylverf

Voor schilderwerk binnenshuis is acrylverf bijzonder populair. Dat komt doordat het geurvrij is, snel droogt, onschadelijk is voor het milieu en omdat het niet verkleurt. Acrylverf wordt vanwege de dampdoorlatende eigenschappen binnenshuis gebruikt op de buitenmuren. De verf moet snel worden verwerkt, omdat het binnen 30 – 60 minuten droog is. Dat is lastig, want een droge verflaag mag niet worden overgeschilderd. Acrylverf kan na goed schuren wel over een andere verfsoort heen worden geschilderd, maar dat kan niet andersom. Als iets eenmaal met acryl geschilderd is, moet het in de toekomst altijd met acryl worden overgeschilderd. Bezint dus eer ge begint. Vraag vandaag nog offerte aan bij schilders ui de provincie Antwerpen

Latexverf

Latex is een heel gemakkelijk toepasbare verf. Het is geschikt voor alle binnenmuren en plafonds, behalve in ruimtes waar het erg vochtig is. Latex kan goed worden verdund met water. Het heeft een isolerende werking, waardoor er bespaard wordt op de energiekosten. Een andere prettige eigenschap van latex is dat het schimmelwerend en vlekbestendig is. Minder prettig is dat latex niet waterbestendig is. Er is echter een latexvariant die wel tegen water kan: vinyllatex. Die kan worden gebruikt in de badkamer. Een andere variant, acryllatex, is extreem vuilbestendig en kan gemakkelijk worden schoongemaakt.

Witkalk

De laatste van de soorten verf voor binnenshuis is witkalk. Dat werd vooral vroeger veel gebruikt voor muren en plafonds. Het is een poeder, dat aangelengd moet worden met water. Als je met een vochtige doek over muren gaat die met witkalk zijn behandeld, geeft de kalk op de doek af. Een nare eigenschap van witkalk is dat het niet overschilderbaar is met latex. Als je dat toch wilt doen moet de witkalk eerst worden verwijderd. Dat gaat overigens vrij eenvoudig. Als je de muur nat maakt kun je de kalk er met een stevige borstel vanaf borstelen. Dat komt doordat witkalk oplost in water.

Soorten verf voor buitenschilderwerk

De belangrijkste functie van alle soorten verf voor buitenschilderwerk uit Antwerpen is het beschermen van gebouwen tegen de weersinvloeden. De belangrijkste soorten verf voor buiten zijn alkydverf, dekkende hooglansverf, transparante lak en beits. Veel minder vaak gebruikte soorten verf voor buiten zijn ontwikkeld voor speciale toepassingen. Zoals winterverf, die speciaal ontwikkeld is om te drogen bij zeer lage temperaturen. High solid verf bevat heel weinig oplosmiddelen. Daardoor droogt de verf extreem snel, en hij is minder belastend voor het milieu. Natuurverf is een van de soorten verf die volledig is gemaakt uit natuurlijke producten. Daarbij wordt het milieu zoveel mogelijk ontzien.

Alkydverf

Alkydverf is een van de meest populaire soorten verf onder professionele schilders in Antwerpen . Dit is een verf op oliebasis. Hij is zo populair omdat hij naar behoefte kan worden verdund met terpentijn. Alkydverf is erg slecht voor het milieu. Vanwege de sterke geur die er vanaf komt wordt het gebruik binnenshuis sterk afgeraden. Alkydverf is één van de soorten verf die in zeer veel varianten verkrijgbaar is. Er zijn dekkende verfproducten en transparante verfproducten, maar alkydverf is er ook als grondverf en als beits. Voor het werken met alkyd worden kwasten van varkenshaar gebruikt. De verf kan echter ook worden verwerkt met kwasten en rollers van acryl.

Dekkende hoogglansverf

Voor het schilderen van buitenramen kan het best gebruik worden gemaakt van dekkende hoogglansverf. Deze verf heeft een harde gladde toplaag, waardoor hij uitermate goed bestendig is tegen alle denkbare weersomstandigheden is. De gladde toplaag trekt nagenoeg geen vuil aan en is zeer goed te reinigen. Deze dekkende hoogglansverf kan uitstekend worden gebruikt op hout, maar is ook prima geschikt voor PVC (kunststof) en aluminium. Uiteraard moet voor elke ondergrond wel de juiste grondverf worden gebruikt.

Transparante lak

Wie de natuurlijke uitstraling van een ondergrond wil benadrukken kan het beste blanke transparante lak gebruiken. Deze lak is bij uitstek geschikt om onbehandeld hout een fraaie uitstraling te geven. Transparante lak is lang niet zo goed bestand tegen weersinvloeden als alkydverf of dekkende hoogglanslak. Als je toch graag transparante lak wilt gebruiken moet je er rekening mee houden dat je het schilderwerk elke drie jaar van een nieuwe laklaag moet voorzien. Een voordeel van transparante lak is dat er geen grondverf nodig is.

Beits

De laatste van de belangrijke soorten verf voor buiten is beits. Het wordt net als dekkende lak vooral gebruikt om de natuurlijke uitstraling van hout te benadrukken. Met beits kan zowel een dekkende als een transparante laag worden aangebracht. Beits trekt vrij diep in de houten ondergrond. Daar beschermt het de vezels van het hout vele jaren lang tegen de weersinvloeden en geeft het een mooie natuurlijke uitstraling. Beits is een ideaal middel om tuinhekjes en tuinhuisjes te beschermen tegen de weersomstandigheden.

Vraag advies en huur een schilder in ui de regio Antwerpen

Al die verschillende soorten verf hebben elk hun specifieke eigenschappen en toepassingsgebieden. Voor een leek is het lastig om een keuze te maken uit die soorten verf. Professionele schilders willen je graag helpen. Ze geven je advies en zijn bereid om het schilderwerk voor je uit te voeren. In de meeste gevallen kunnen zij zelfs de verf van je keuze voordelig leveren. Je kunt schilders vergelijken op één van de vele vergelijkingssites. Kies een aantal schilders uit jouw regio in Antwerpen , lees de reviews vraag ze een offerte uit te brengen voor jouw schilderklus. Je kunt die offertes met elkaar vergelijken en de schilder van jouw keuze selecteren.


Schilderwerken prijs Antwerpen


trap schilderen antwerpen