10 prachtige badkamer kleuren voor uw volgende renovatie

fel witte badkamer kleur

Badkamers zijn zeer persoonlijke ruimtes, om voor de hand liggende redenen. Dus ook al klinkt het misschien een beetje vreemd, als je erover nadenkt om deze ruimte opnieuw in te richten, moet je jezelf een belangrijke vraag stellen: Hoe gebruikt u de badkamer? (Ga je gang, haal al je gegiechel uit de weg voordat we verder gaan.)

Wat we echt bedoelen is na te denken over hoe en wanneer u uw tijd in deze kamer doorbrengt. Bent u bijvoorbeeld het douche- en looptype dat een ruimte nodig heeft om u ’s morgens wakker te maken terwijl u zich haast? Ben je op zoek naar een spa-achtige ruimte waar je de stress kunt laten wegsmelten terwijl je ’s nachts in het bad ligt te weken? Of heb je een gezinsvriendelijke stijl nodig om de drukke ochtenden op te vangen, die ook dient als je rustige ruimte voor wat ontspanning in het bad?Je antwoorden op deze vraag zullen je helpen bij je kleurkeuze. Als je eenmaal weet wat voor soort vibe je wilt, is het een beetje makkelijker om een tintje te kiezen. Hier zijn enkele van onze favoriete badkamer kleuren van het moment om je te helpen inspiratie op te doen!

Meer informatie over: Badkamer schilderen: Tips & tricks voor een stralende badkamer

Onze keuze voor de beste kleuren om uw badkamer te verven

Taupe

Taupe is een perfecte keuze voor wie met een neutraal wil gaan, maar de ruimte toch wat warmte wil geven. Deze prachtige bruin-grijze tint is klassiek, maar met een moderne twist. Er zijn verschillende varianten van taupe om uit te kiezen, die elk een iets ander gevoel geven aan de ruimte. Een meer bruin-zware taupe geeft een meer aardse look, terwijl een meer grijze versie een meer malsere en modernere versie is. Voor een vleugje kleur, probeer een lichtere taupe met een meer paarse basis.

taupe badkamer kleur

Zacht grijs

Een zacht, lichtgrijs is een goede manier om de zaken neutraal te houden en tegelijkertijd wat extra rand toe te voegen. Het brengt de koele kleuren van graniet en beton binnen, maar is nog steeds heel rustgevend. Om de koele tinten te compenseren, probeer het mengen in donkere houten elementen (misschien in vloeren of meubels) om dingen op te warmen. Voor een klassieke look, ga dan met eenvoudige neutrale accenten. Voor een meer levendige optie, accent met kleur in uw accessoires, zoals heldere handdoeken of een patroon douchegordijn. Je kunt hier echt uit je dak gaan met je kleurkeuze, want zacht grijs gaat bij vrijwel alles, van zacht roze tot fel oranje.

Fel wit

Een schone, frisse witte badkamer is het ultieme in klassieke badkamerstijl. Hoewel witte wanden een relatief eenvoudig concept zijn, kan deze look opvallend en verfijnd zijn. We houden van het idee om verschillende texturen te gebruiken om de look te breken. Probeer verschillende vormen tegels op de vloer en in de douche, met frisse verf op de muren en alle witte accenten. Is wit van boven naar beneden iets te veel voor u, probeer het dan eens op te warmen met behulp van lichte houtaccenten of zachtere neutralen. Om het gedurfd te houden, kunt u kiezen voor heldere accessoires: denk aan geel, roze of groen.

fel witte badkamer kleur

Houtskool kleur

Als u op zoek bent naar een meer dramatische badkamer look, probeer dan houtskool. Het is een meer humeurig, verfijnd alternatief voor zacht grijs. Hoewel het een beetje aan de donkere kant is, heeft het warme elementen, waardoor het vrij veelzijdig is. Het geeft uw badkamer een gezellige uitstraling, maar behoudt toch die eigentijdse uitstraling. Houtskool is goed te combineren met natuurlijke houttinten en metallic accenten voor een ruimte die erg chique is, maar toch ontspannend.

houtskool badkamer kleur

Licht blauw

We hebben het over de prachtige blauwe tinten die je ziet als je naar de hemel kijkt. Je kunt het niet helpen, maar je voelt je ontspannen als je omgeven wordt door deze dromerige tint. Het gebruik van lichtblauw als muurkleur zorgt voor een zeer spa-achtig gevoel, maar je kunt datzelfde gevoel ook krijgen als je het als accentkleur gebruikt. Het is een perfecte combinatie met witte tegels en witte afwerking details, voor een palet geïnspireerd door een stralend blauwe lucht met pluizige witte wolken op een zonnige dag. Voor een iets meer gedempte versie die je echt een rustig gevoel geeft, probeer dan een versie van deze tint met een meer grijze basis.

fel witte badkamer kleur

Licht groen

Als je met groen versiert, geeft het je het gevoel dat je het buitenleven binnenbrengt. Het is een zeer kalmerende kleur die helpt om een verkoelend effect te geven aan een zeer lichte en zonnige kamer. Deze tint mengt zich goed met andere aardse tinten geïnspireerd door de natuur, zoals bruin, taupe en zand. Een paar variaties van lichtgroen om te overwegen zijn een stoffige jade of salie voor een meer aards gevoel, of zeeschuim en munt voor iets meer licht en plezier.

licht groen badkamer kleur

Crèmewit

Als een helder, scherp wit iets te intens aanvoelt voor u, probeer dan een crèmewit met een boterachtige warme basis. Deze klassieke versie van wit voegt wat warmte toe aan een koudere, donkere ruimte. Deze prachtige neutrale combinatie is goed te combineren met zachtere accentkleuren zoals lichtroze, zacht lavendel of metallic met een vintage patina. Het is een keuze die zeker klassiek is, maar zeker niet saai.

cremewitte badkamer kleur

Pistache

Dit groen is iets levendiger dan het licht pastelgroen dat we eerder al noemden. Deze schaduw brengt een uitbarsting van energie naar uw kamer zonder dat u zich te veel in uw gezicht bevindt. Hij combineert perfect met helder witte accenten om een strakke en verfijnde badkamerstijl te creëren. Als je het een beetje wilt verzachten, combineer het dan met natuurlijke houtsoorten en bruine tinten voor een meer aardse vibe.

pistache badkamer kleur

Bruin

Als u een badkamer met een zeer rustige, aardse uitstraling wilt creëren, is bruin de juiste keuze. In elke schaduw creëert bruin een zeer ontspannen, spa-achtige sfeer. Een donkere chocoladebruine kleur zorgt voor een dramatischer gevoel en ziet er heel strak uit in combinatie met metallic gouden accenten. Een medium toon is rustgevend en past goed bij details in lichtere tinten. Een zachtere lichtbruine kleur werkt goed als een neutrale achtergrond met accentkleuren zoals crème, beige of zacht blauw.

bruine badkamer kleur

Hemelsblauw

Dit heldere en mooie blauw is de kleur van de zee, met name de kleur van de zee, het soort prachtig water dat je ziet op een tropisch strand. Ook al is deze kleur helder, het is ongelooflijk kalmerend, waardoor het een perfecte keuze is voor een familiebadkamer. Het creëert direct een ontspannen, strandachtige stijl die u het hele jaar door het gevoel geeft dat u die vakantietrillingen zult voelen. Probeer het te combineren met helder wit voor een meer traditionele nautisch-geïnspireerde look, of meer vintage-gekleurde witten en tropische helderheden voor een strandhuisstijl.

hemelsblauwe badkamer kleur