Behandeling Steenbok: prijs en droulement

  • Steenbok. Weet je wat het is?
  • Hoe weet je of je frame is aangevallen door de Steenbok?
  • Onze behandelingssuggesties voor steenboktorren
  • Steenbok behandeling: prijzen

De huisboktor is een van de plagen die uw timmerhout kunnen aantasten. De prijs voor de behandeling van de steenboktor hangt vooral af van de gebruikte methode. Maar wat is Steenbok? Hoe herken je de aanwezigheid van Steenbokken in je huis? Wat zijn de behandelingen voor Steenbok? Wat is de prijs van de behandeling tegen Capricorn? Het is allemaal hier.

Vraag een gratis prijsopgave voor uw houtverduurzaming

Steenbok. Weet je wat het is?

De huisboktor is een insectenkever met houtborende larven en behoort tot de familie Cerambycidae. De ontwikkeling van de boktor doorloopt vier stadia:  • Ei,
  • Larve : het is de larve die zich voedt op het hout van het geraamte. Dit insect kan 3 tot 10 jaar in het larvenstadium blijven. Deze duur hangt af van de voedingswaarde van het hout waarin het zich bevindt, de hygrometrie en de omgevingstemperatuur. Als de omgevingstemperatuur te hoog of te laag is, “pauzeren” de larven en ontwikkelen ze zich niet.
  • Nimf: deze wordt onder het houtoppervlak geplaatst en creëert ellipsvormige uitvlieggaten van 6 mm tot 10 mm.
  • Volwassen: hij voedt zich niet en plant zich alleen voort. Een volwassen vrouwtje legt tussen de 30 en 50 eieren.

Steenbreeklarven tasten vooral het spinthout aan van gebouwde zachthoutsoorten zoals spar, lariks, spar en douglasspar. Ze houden ook van het kernhout van wit hout als het droog is. Als uw kozijn van een van deze soorten is gemaakt, moet u bijzonder waakzaam zijn.

Hier zijn een paar tips om u te helpen de aanwezigheid van Steenbok in de omlijsting van uw huis op te sporen:

  • Zoek de kleine gaatjes op het oppervlak van het hout. Controleer ook de vloer of het hout op wormgaatjes.
  • Doe een onderzoek met een botte bijl. Sla met een bijl ongeveer elke 50 cm op het hout. Als er grote stukken hout loskomen, kan dat een teken van Steenbokken zijn.

Onze behandelingssuggesties voor steenboktorren

Om af te komen van de capricorns die uw hout aantasten en doen rotten: balken en kozijnen, vindt u hieronder onze selectie van behandelingen:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Xylofeen 3261543146946 343545 Aerosol Behandeling Hout Interieur Meubels/Objecten/Vloeren,…

XYLOPHENE – Behandeling van balken en kozijnen – Anti-insectenbehandeling – Behandelt constructiehout – …

XYLOPHENE – Hout binnenshuis behandelen van meubels/objecten/parketvloeren – Insectenwerend – Behandeling…

Beschrijving

0.4L Aerosol behandeling (meubilair-parquet-objecten)

5L Behandeling van balk en frame

0.5L Preventieve en curatieve anti-insecten behandeling

Product Foto

Productnaam

Xylofeen 3261543146946 343545 Aerosol Behandeling Hout Interieur Meubels/Objecten/Vloeren,…

Beschrijving

0.4L Aerosol behandeling (meubilair-parquet-objecten)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

XYLOPHENE – Behandeling van balken en kozijnen – Anti-insectenbehandeling – Behandelt constructiehout – …

Beschrijving

5L Behandeling van balk en frame

Product Foto

Productnaam

XYLOPHENE – Hout binnenshuis behandelen van meubels/objecten/parketvloeren – Insectenwerend – Behandeling…

Beschrijving

0.5L Preventieve en curatieve anti-insecten behandeling

Steenbok behandeling: prijzen

De prijs van de behandeling van de steenboktor hangt vooral af van de gekozen methode. Alvorens goed vast te stellen welke oplossing moet worden toegepast, is het beter eerst een vakman te bellen.

Capricorn Treatment Awards: Professioneel onderzoek en diagnose

Een professioneel onderzoek kan nagaan of het hout werkelijk is aangetast door capricorns. Met behulp van het onderzoek is het mogelijk verontreinigde gebieden te lokaliseren en de schade te beoordelen. Dit maakt het gemakkelijker om te bepalen welke behandeling moet worden toegepast. Voor het uitvoeren van het onderzoek zal de vakman u tussen 0,5 en 2 euro per strekkende meter aanrekenen.

Als u uw eigendom te koop wilt aanbieden, kunt u, afhankelijk van de streek waar u woont, verplicht zijn een beroep te doen op een professional om een diagnose van de plaagdieren te laten stellen. Zo kunnen toekomstige kopers de staat van het bouwwerk kennen en zich voorbereiden op eventuele ontsmettingskosten. Voor een parasietendiagnose, reken ongeveer 90 € tot 150 €.

Schilders bij u in de buurt schatten uw timmerwerk gratis in.

Timmerwerk Behandeling: Prijzen voor preventieve behandeling

Als uw kozijn minder dan 10 jaar oud is, hoeft u geen behandeling toe te passen. Normaal gesproken heeft het hout in de fabriek al een preventieve behandeling ondergaan, die ongeveer 10 jaar duurt.

Als uw kader meer dan 10 jaar oud is, is het raadzaam regelmatig een preventieve behandeling uit te voeren. Dit voorkomt de aanval van capricorns en andere houtetende insecten. De behandeling bestaat erin het oppervlak van het hout te borstelen met een product dat xylofeen bevat. Dit product kost ongeveer 4 tot 5 euro per liter, in aanmerking genomen dat met één liter gemiddeld 5 m² oppervlak kan worden behandeld. Vergeet niet twee lagen aan te brengen voor een betere bescherming.

Behandelingskosten voor Steenbok: de curatieve behandeling

Als uw kozijn al zwaar geteisterd is door Steenbokken, moet u een curatieve behandeling uitvoeren. Dit houdt in dat het xylofeen bevattende product diep in het hout wordt geïnjecteerd om de steenbokken te verwijderen en verdere aantasting te voorkomen. Deze behandeling wordt gekozen wanneer de doorsneden van het hout in de constructie groter zijn dan 10 x 10 cm.

De injectiebehandeling kan worden uitgevoerd met een elektrisch pistool of met zelfinjecteerbare patronen. Het kost tussen 2 € en 5 € per injectie. Het op te maken budget is afhankelijk van de staat van de schade en de gekozen vakman.

Aangezien elke professional het tarief kan toepassen dat hem past, moet u contact opnemen met verschillende van hen om offertes aan te vragen en te vergelijken.