De beste verf voor houten terrassen buiten

beste verf voor houten terras

Als de lente eenmaal voorbij is, gaan we er natuurlijk aan denken om meer tijd buitenshuis door te brengen. Dit betekent dat we onze buitenruimtes klaar moeten maken voor actie. Hoewel u op dit moment misschien niet de hele buitenkant van uw huis hoeft te schilderen, is er nog steeds één deel van uw huis dat waarschijnlijk aandacht nodig heeft: uw terras.

Meer informatie over Schilder gezocht – Hoe vind ik een goede vakman?Wat is de beste dekverf om te gebruiken

Het beschilderen van uw terras is niet alleen een kwestie van esthetiek. Het is eigenlijk een belangrijke stap in het beschermen van het oppervlak tegen de elementen, vooral voor houten dekken. Wanneer u uw look kiest, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Immers, als u de verkeerde verfsoort kiest, kan het oppervlak bubbelen en spanen, wat grote hoofdpijn kan veroorzaken wanneer het tijd is om het te repareren. U zult ook willen nadenken over de omstandigheden die uw terras het hele jaar door ervaart; Krijgt het intens zonlicht? Krijgt het veel voetverkeer? Dit zal u helpen bij uw keuzes in termen van het type verf of vlek te gebruiken en uw kleurkeuze.

Als u veel scheuren in uw houten dek, kan olieverf helpen om u een gladde afwerking. Echter, de afwerking gaat gewoon niet zo lang mee, vooral in gebieden die veel direct zonlicht krijgen. Dekken geschilderd met olieverf moeten vaak opnieuw worden toegepast, dus het kan niet de beste keuze.

Vlek is een andere optie voor degenen die willen pronken met de natuurlijke nerf van het hout. U kunt kiezen voor een lichtere vlek om de natuurlijke kleur van het hout te benadrukken, of donkerder te gaan om de kleur te veranderen, terwijl nog steeds de presentatie van de natuurlijke elementen van het hout. Vlek helpt ook om hout te beschermen tegen de elementen, maar meestal niet zo lang als verf. Het kan minder glad zijn dan gladde verf, maar vult geen scheuren op of verbergt geen onvolkomenheden in het hout.

Er is ook een verscheidenheid aan speciale dekverven verkrijgbaar. De meeste dekverven zijn 100% acrylverf en zijn ontworpen om barsten tijdens temperatuurschommelingen te voorkomen. U kunt ook dekverf krijgen met een subtiele antislip textuur – ideaal voor gebieden met veel verkeer en gebieden rond zwembaden. Dekverf is ook schimmelbestendig, wat het hout eronder helpt beschermen.

groen terras

De juiste kleur voor uw houten terras

Elk huis is anders, dus er is geen perfecte one-size-fits-all kleur om uw terras te verven. Ten eerste wilt u het bestaande kleurenpalet van de buitenkant van uw huis in overweging nemen. Wilt u dat het perfect in uw huis past of een beetje opvalt?

Als u een meer natuurlijke houtlook wilt, is een vlek of kit in een tint die zich in uw huis integreert de beste keuze. Echter, als je gaat met verf, heb je meer kleur opties. U kunt kiezen voor een kleur die past bij de afwerking van uw huis of een andere kleur die goed past bij uw palet.

Over het geheel genomen, neutralen zal waarschijnlijk het beste werken, omdat u wilt dat uw dek te kijken als een natuurlijke uitbreiding van uw huis. Een felle kleur kan ervoor zorgen dat het er schokkend uitziet, of dat het niet helemaal past bij de algehele uitstraling van uw buitenruimte.

Er zijn nog een paar andere dingen om te overwegen. Denk na over gebieden met veel verkeer; u wilt waarschijnlijk een iets donkerder kleur voor deze, anders moet u uw dek constant schoonmaken. Je moet ook nadenken over hoe het natuurlijke landschap eruit ziet. U wilt een kleur die goed aansluit bij uw tuin. U kunt ook kijken naar uw binnenvloer voor kleur inspiratie, het houden van uw terras in dezelfde kleur familie zal uw buitenruimte voelen meer als een uitbreiding van het interieur van uw huis.

Heeft u inspiratie nodig? Hier zijn een paar van de meest populaire dekverfkleuren:

Donker grijs

Dit is een geweldige optie voor gebieden met veel verkeer, omdat het goed verbergt voetafdrukken en vuil. Omdat het neutraal is, werkt het goed met zowel lichte als donkere kleurenschema’s – zeker meer van een moderne look.

donker grijs terras

Groen

Hoewel het een populaire kleurkeuze is voor de buitenkant van het huis, is groen een beetje meer gewaagd als dekkleur. Het springt echt op tegen neutralen als knapperig wit en taupe. Een donkerder bosgroen is geweldig voor meer traditionele huizen, terwijl een saliegroen geweldig is voor een zachtere uitstraling.

groene terrassen

Donker blauw

Een geweldige manier om wat meer kleur toe te voegen aan een klassiek palet (werkt goed met blauw, beige of andere neutrale tinten) – ideaal voor het creëren van een beachy vibe (denk aan huisjes en huizen in Cape Cod-stijl).

donker blauw terras

Zwart of chocolade bruin

Deze donkere tinten zijn geweldig voor gebieden met veel verkeer, omdat ze vuil goed verbergen. Ze zijn nog steeds neutraal, wat betekent dat ze gemakkelijk te koppelen zijn met vrijwel elk kleurenschema. Houd er echter rekening mee dat deze zeer donkere kleuren een beetje overweldigend lijken op een grote ruimte.

Zwart terras