De rol van een onderbekledingsverf

  • Wat is een verfonderlaag?
  • Kan ik zonder het aanbrengen van een grondlaag?
  • De rol van de grondverf
  • Video: Verven van een grondlaag

De grondlaag, ook wel primer genoemd, is vaak een essentiële stap in uw schilderwerk. Veel mensen komen echter in de verleiding om het zonder grondverf te doen wanneer zij besluiten een muur of ander oppervlak te verven. Dus, wat is eigenlijk de rol van een verfonderlaag? En kan het achterwege gelaten worden? Expert Peinture legt het allemaal uit!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat is een verfonderlaag?

Als u onze methodes voor streeploos schilderen en andere schildertips al hebt doorgelezen, moet u weten dat wij u vaak aanraden een grondlaag aan te brengen.Maar waar gaat dit echt over? Zoals de naam al zegt, is de grondverf een eerste verflaag, die eerst op uw steun wordt aangebracht.

De grondverf ziet er meestal wit uit, wat de kleur van uw verf niet zal veranderen. Welke verf u ook kiest, hij zal uw grondverf volledig bedekken.

En dat is nu juist de reden waarom veel mensen twijfelen over het al dan niet gebruiken van grondverf bij schilderwerken (vraag gratis professionele offertes voor uw schilderwerken).

Kan ik zonder het aanbrengen van een grondlaag?

Als u een van de sceptici van undercoating bent, dan is dit artikel voor u van belang. Dus, voor of tegen undercoating voor verf? Laten we proberen het onderwerp samen te bekijken:

De grondverf, niet altijd verplicht bij het schilderen…

Ten eerste, laten we eerlijk zijn dat het aanbrengen van een grondlaag niet altijd verplicht is voor uw schilderwerk. Het is dus heel goed mogelijk om bij het schilderen van een oppervlak geen grondverf aan te brengen.

Hiervoor moet de ondergrond echter perfect zijn voorbereid en niet poreus zijn. Inderdaad, alleen een perfect hechtend oppervlak kan zonder een grondlaag.

Voor meer advies over de voorbereiding van het substraat, weet u waar u moet klikken!

Producten die voor u van belang kunnen zijn:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Renaulac speciale witte gipsplaat grondverf 5L – 40m² – 40m² – Renaulac speciale witte gipsplaat grondverf 5L – 40m² – Renaulac

ALPINA HOGE KWALITEIT universele ondervloer – Speciale Grote Werken – Mat Blanc 5L 40m²

JULIEN gipsplaat onderlaag – Mat Wit 2.5L

Beschrijving

5L speciale gipsplaat onderlaag

5L Universele matte onderlaag wit

2.5L gipsplaten onderlaag

Product Foto

Productnaam

Renaulac speciale witte gipsplaat grondverf 5L – 40m² – 40m² – Renaulac speciale witte gipsplaat grondverf 5L – 40m² – Renaulac

Beschrijving

5L speciale gipsplaat onderlaag

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

ALPINA HOGE KWALITEIT universele ondervloer – Speciale Grote Werken – Mat Blanc 5L 40m²

Beschrijving

5L Universele matte onderlaag wit

Product Foto

Productnaam

JULIEN gipsplaat onderlaag – Mat Wit 2.5L

Beschrijving

2.5L gipsplaten onderlaag

… maar vaak onmisbaar!

Toch wordt het aanbrengen van een grondlaag nog steeds aanbevolen voor de meeste schilderwerken. Vele ondergronden vereisen immers een specifieke grondlaag, die onontbeerlijk is voor de hechting van de verf.

Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u gipsplaten wilt schilderen. Er zijn ook speciale onderlagen voor kunststof, metaal of vele specifieke ondergronden.

Als u voor dit soort werk geen grondverf gebruikt, zal de verf zich niet aan de ondergrond hechten.

Professionele schilders bij u in de buurt geven u een gratis prijsopgave voor uw project >>

Sommigen beschouwen undercoating als een optionele stap, die uw schilderwerk alleen maar duurder zal maken. In werkelijkheid is het vaak net het tegenovergestelde!

Er zijn veel voordelen van grondverf:

Je maakt een ondersteunende aanhanger

Sommige ondergronden zijn gewoon onmogelijk te schilderen zonder een grondlaag. Probeer maar eens acrylverf zonder grondverf op een metalen hek te laten passen, dan hebben we het er nog wel eens over!

Voor alle enigszins kwetsbare dragers (materialen die te poreus zijn, niet poreus genoeg, enz.) zal de grondverf een hechtende basis voor de verf vormen, en zo voorkomen dat uw verflagen na een paar dagen gaan bladderen.

U profiteert van een uniforme lakafwerking

Zelfs als uw ondergrond geen essentiële behoefte heeft aan een grondlaag, kan deze laatste toch zorgen voor een optimale afwerking.

Schilderen zonder grondverf stelt u vaak bloot aan duidelijke vlekken langs het oppervlak. Dit komt omdat sommige delen van een muur poreuzer kunnen zijn dan andere. (Vraag gratis offertes van professionals voor uw schilderwerk).

Om dit zeer zichtbare gebrek te vermijden, volstaat het echter een grondlaag aan te brengen!

Je bespaart verf

Last but not least, kan het aanbrengen van een grondlaag u verfverspilling besparen. Een oppervlak dat te poreus is, kan uw verf gewoon absorberen.

U zult dus meer verf moeten aanbrengen, of meer lagen moeten gebruiken om een dekkend effect te krijgen.

Integendeel, door het aanbrengen van een grondlaag krijgt u in één of twee lagen een perfect geschilderd oppervlak. Dit bespaart u tijd… en geld!

Overtuigd? Nu hoeft u alleen nog maar de beste verf voor uw werk te kiezen (Vraag gratis offertes van professionals voor uw schilderwerk) Ontdek bijvoorbeeld acrylverf, die we hier presenteren.

Video: Verven van een grondlaag