Enkele ideeën deco verf voor uw interieur

Ideeën vinden om je interieur te schilderen is altijd een puzzel! Het succes van een schilderklus ligt echter evenzeer in de methode als in het idee om het te versieren. Een slecht gekozen schilderbeurt kan de esthetiek van een kamer bederven. Daarom is het beter om goed na te denken over uw keuze van binnenverf. Om u te begeleiden, hier is een artikel gewijd aan verf decoreren ideeën!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Schilderij decoratie ideeën: ons advies!

Bij het schilderen van een interieur mag men het decoratieve aspect van een schilderij nooit verwaarlozen. In een tijd waarin behang niet populair was, is muurschildering nu meer in de mode dan ooit. Maar het is beter om uw idee van een decoratief schilderij onder de knie te krijgen voordat u aan de slag gaat.Hier vindt u alle tips om stap voor stap te komen tot een geslaagd en origineel schilderijdecoratie-idee:

1) Pas de verfdecoratie aan elke ruimte aan

Om te beginnen moet u zich ervan bewust zijn dat de keuze van een schilderidee afhangt van het onderdeel dat u moet behandelen. Uw binnenhuisinrichting zal inderdaad veel afhangen van de grootte van de kamer, maar ook van de indeling en de lichtsterkte.

Donkere kleuren doen een kamer krimpen en geven de indruk van beslotenheid, terwijl lichte kleuren de neiging hebben een luchtig effect te geven en de ruimte te vergroten.

Ons idee van verfdecoratie: u wilt een vrij kleine kamer schilderen met slechts één raam? Voor een decoratief en origineel schilderij schilderen wij de vensterwand in een donkere kleur en de rest in een lichte kleur. De helderheid zal direct op een heldere muur geven, en zal de verlichting van de kamer verbeteren. De donkere muur zal contrasteren en een vleugje originaliteit brengen (Vraag gratis offertes van professionals voor uw schilderwerk).

2) De associatie van kleuren

Het is moeilijk om over verfdecoratie-ideeën te praten zonder het over kleurencombinaties te hebben. En dat is niet voor niets, want als u uw muurschildering deel wilt laten uitmaken van uw interieurdecoratie, zult u zeker niet tevreden zijn met een uniforme kamer!

Het is belangrijk dat u verschillende kleuren combineert in uw idee van verfdecoratie. Idealiter kiest u tussen twee en drie kleuren per kamer. Verder dan dat, riskeer je het geheel te overbelasten.

Gebruik altijd een kleurenkaart om te controleren of uw verfkleuren bij elkaar passen. U kunt kiezen tussen twee gelijksoortige kleuren (voor een uniforme decoratie) of spelen met contrasten (om een deel van de kamer te benadrukken). Het is mogelijk om radicaal verschillende muurschilderingen in dezelfde kamer te combineren, maar dit zal niet iedereen bevallen en zal sneller slijten.

Ons idee van decoratief schilderen: om een kamer te schilderen, kunt u ervoor kiezen om de muur waartegen het bed leunt te accentueren. Voor een origineel effect verven we deze muur in pruim, een zeer trendy kleur voor de slaapkamer. Voor de andere muren geven wij de voorkeur aan een lichtgrijze kleur, die de ruimte niet zal overbelasten en het geheel een eigentijdse uitstraling zal geven. Vind onze selectie van pruim kleur verf hieronder:

Productnaam

TOLLENS Prestige PM Schilderwerk Muren, Meubilair en Houtwerk Satin Plum 0L5 7 M²

Ecologische natuurverf NATURA Satin aspect – Tassili – Binnenmuurschildering – 43 kleuren – 1 L…

V33 Acrylverf Dedication Satin Down Plum Pie – 2 L

Product Foto

Productnaam

TOLLENS Prestige PM Schilderwerk Muren, Meubilair en Houtwerk Satin Plum 0L5 7 M²

Product Foto

Productnaam

Ecologische natuurverf NATURA Satin aspect – Tassili – Binnenmuurschildering – 43 kleuren – 1 L…

Product Foto

Productnaam

V33 Acrylverf Dedication Satin Down Plum Pie – 2 L

Professionele schilders bij u in de buurt geven gratis decor schilder ideeën >>

3) De keuze van vormen en patronen

Een andere manier om verf te gebruiken in interieurdecoratie is het gebruik van patronen. Ja, om een kamer op een originele manier te schilderen, gaat er niets boven het gebruik van patronen of sjablonen, die effecten zullen creëren en de kamer minder eentonig zullen maken.

Nadat u ervoor hebt gezorgd dat uw verschillende verfkleuren bij elkaar passen, is het aan u om te kiezen welk type verfdecoratie-idee u wilt toepassen:

  • Horizontale of verticale verfstroken
  • Patronen
  • Silhouetten
  • Geometrische vormen
  • Etc.

Als u besluit patronen te gebruiken voor uw schilderij, zorg er dan altijd voor dat u de ruimte niet te vol maakt. Een paar geometrische vormen kunnen één wand accentueren en er het centrale aantrekkingspunt van een kamer van maken. Als u overal verfpatronen aanbrengt, zal het effect minder doeltreffend zijn (vraag gratis offertes van vakmensen voor uw schilderwerk).

Ons idee voor de schilderdecoratie: om de eentonigheid van een wit geschilderde gang te doorbreken, zullen wij twee horizontale strepen schilderen. Een brede strook zal zwart worden geschilderd (om meer uitstraling te geven) en een dunnere strook zal taupe worden geschilderd (om de zwarte strook te onderstrepen en een origineel effect te geven, zonder de binnenhuisinrichting te overbelasten).

4) De keuze van accessoires

Tenslotte lijkt het moeilijk om over het idee van decoschilderkunst te spreken zonder het over binnenhuisinrichting te hebben. Om uw binnenschilderwerk tot een goed einde te brengen, is het van essentieel belang na te denken over de inrichting van de ruimte in haar geheel (vraag gratis offertes aan van vaklui voor uw schilderwerk).

Uw muurschildering moet niet alleen bij uw meubilair passen, maar ook bij al uw decoratieve elementen: lijsten, schilderijen, gordijnen, verlichting, enz.

Een goede manier om uw decoratieve schilderwerk te accentueren is het gebruik van plinten op de vloer of kroonlijsten aan het plafond, die in een andere kleur moeten worden geschilderd om de ruimten te accentueren. Dit werkt ook met de contouren van deuren en ramen.

Ons idee van schilderdecoratie: om de fotolijstjes te accentueren, schilderen we een brede verticale band in een donkerder kleur dan de rest van de kamer. Op deze strook zetten we dan onze verschillende lijsten van boven naar beneden. Onze muurschildering zal dus direct aansluiten bij onze decoratie, voor een geslaagd effect.