Verf de luiken: alle uitleg en advies

  • Hoe schilder je je luiken? Advies!
  • Video: Luiken verven

Luiken zijn altijd blootgesteld aan de weersomstandigheden en vereisen regelmatig onderhoud om hun esthetiek te behouden. Er gaat niets boven een likje verf om luiken op te frissen. U kunt ook besluiten om luiken te schilderen om gewoon uw gevel te versieren. In ieder geval is het beter om een goede methode te hebben voordat u verf op luiken aanbrengt. Expert Peinture legt stap voor stap uit hoe je luiken overschildert!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Er zijn een heleboel dingen die u moet weten voordat u uw luiken opnieuw schildert. Als je de luiken direct aan de buitenkant gaat schilderen terwijl ze nog opgehangen zijn, ben je verkeerd bezig! Ontdek in plaats daarvan onze stap-voor-stap methode om uw luiken te schilderen als een professional (Vraag gratis offertes van professionals om uw luiken te schilderen) :1. Verwijder de flappen

De eerste stap bij het schilderen van luiken zal zijn om ze te demonteren. Een goede rolluikverf kan immers alleen worden aangebracht als het rolluik perfect horizontaal is. U plaatst uw luiken dus op een werktafel of op schragen.

Alvorens een luik te schilderen, moeten we eerst alle metalen onderdelen losschroeven. Deze zullen speciaal onderhoud nodig hebben. En het zal verplicht zijn om ze te verwijderen als je toegang wilt tot het hele luik.

Werk in een heldere, goed geventileerde ruimte. Vergeet niet een dekzeil op de vloer te leggen om te voorkomen dat de verf van uw rolluik de kamer bevuilt.

2. De metalen delen van het luik vernieuwen

Om met de kleine onderdelen te beginnen, zul je de metalen delen van het luik aanvallen. Als ze eenmaal uit elkaar zijn gehaald, wrijf ze dan eerst schoon met een staalborstel om roest en vuil te verwijderen.

Als er sporen van roest achterblijven, gebruik dan een roestwerend product en wrijf opnieuw met de staalborstel. Zodra de metalen delen schoon zijn, bestrijkt u beide kanten met roestwerende verf die u met een kwast aanbrengt. Kies voor onzichtbare roestwerende vernis of roestwerende verf die bij de kleur van uw luiken past.

Laat dan je metalen onderdelen drogen en pak het luik aan.

Als de staat van uw luiken het niet toelaat de metalen delen los te maken, werk dan rechtstreeks aan het luik. Zorg eerst voor de metalen delen. U beschermt ze dan wanneer u de luiken schildert (vraag gratis offertes van professionals om uw luiken te schilderen).

3. Maak de luiken klaar

Opgelet: luiken verven vergt heel wat ellebogenvet! Als uw luiken niet nieuw zijn, moet u beginnen met het oppervlak voor te bereiden en alle sporen van de vorige verflaag te verwijderen.

Om dit te doen, begint u met het krachtig schoonmaken van uw luiken met een schoonmaakmiddel van Saint Mark’s. Als het rolluik droog is, schuurt u het hele oppervlak met schuurpapier. Dit maakt het makkelijker voor de verf van het luik om te hechten.

Als uw rolluik nog bedekt is met een speciale vernis of als de oude verf kleverig is, moet u misschien een afbijtmiddel gebruiken om alle sporen ervan te verwijderen. Vergeet niet het luik schoon te maken als het helemaal leeg is.

In alle gevallen, stof het luik af en laat het drogen voordat u de verf aanbrengt.

Lokale professionele schilders zullen u gratis de prijs voor het herschilderen van uw rolluiken meedelen >>

4. Schilder de luiken

Uw luiken zijn eindelijk klaar om geschilderd te worden! Om het aanbrengen te vergemakkelijken, kunt u desgewenst een grondlaag voor hout aanbrengen om de hechting van de verf te bevorderen. Het schilderen van uw luiken wordt dan gedaan in twee lagen.

Voor de eerste laag brengt u de verf aan in de richting van de vezel, met een penseel. Uw rolluik moet perfect horizontaal liggen, zodat de verf van het rolluik niet doorloopt. Breng uiteraard een speciale houtverf aan die geschikt is voor buitengebruik. U zult geen moeite hebben om speciale luikenverf te vinden.

Laat de eerste laag drogen volgens de instructies op uw verfpot. Draai dan de flap om aan de andere kant te werken.

Als u geen grondverf hebt aangebracht, raden wij u aan de eerste laag flappenverf licht op te schuren, zodat de tweede laag gemakkelijker hecht. Stof het luik af voordat je het opnieuw schildert.

Zodra beide zijden van het luik droog zijn, brengt u de tweede laag aan met een kwast en laat u deze drogen. Vind onze selectie van rolluikverven hieronder:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Syntilor – Buitenrenovatie Terrassen, Luiken, Poorten 8 jaar* Wit 2L

Fluweel acrylverf – Outdoor Aqua hout – Hout voor buiten – 44 kleuren – 0.75 L – 7.5 m² .

LIBERON Effect Houtbeits – bootst de natuurlijke verouderingseffecten van hout na, Effect…

Beschrijving

2L buitenrenovatie product terras-paneel-portaal (Wit – 8 jaar oud)

0.75L Acryl Fluweelverf (Oceaan Blauw)

0.5L effectbeits voor hout (verouderd effect)

Product Foto

Productnaam

Syntilor – Buitenrenovatie Terrassen, Luiken, Poorten 8 jaar* Wit 2L

Beschrijving

2L buitenrenovatie product terras-paneel-portaal (Wit – 8 jaar oud)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Fluweel acrylverf – Outdoor Aqua hout – Hout voor buiten – 44 kleuren – 0.75 L – 7.5 m² .

Beschrijving

0.75L Acryl Fluweelverf (Oceaan Blauw)

Product Foto

Productnaam

LIBERON Effect Houtbeits – bootst de natuurlijke verouderingseffecten van hout na, Effect…

Beschrijving

0.5L effectbeits voor hout (verouderd effect)

5. Verfafwerking voor luiken

Als uw luiken droog zijn, adviseren wij u om een eenvoudige laag blanke luikenvernis aan te brengen. Dit zal de duurzaamheid van de kleuren en de verf garanderen.

Zodra de vernis droog is, kunt u de metalen onderdelen van het rolluik weer in elkaar zetten en het rolluik weer op zijn plaats leggen. Het wordt aanbevolen om met z’n tweeën te werken om elk rolluik te verwijderen en te vervangen.