Schilderwerken prijs Antwerpen

Er zijn geen standaardtarieven voor een schilderwerken prijs. Dat kan ook niet, want de ene klus is de andere niet. De ene klus kost veel meer tijd dan de andere. Maar er zijn meer factoren die de schilderwerken prijs beïnvloeden. Zoals de soort verf, een eventuele voorbehandeling, extra materialen en dergelijke. Daardoor is het vergelijken van de schilderwerken prijs niet eenvoudig. Toch is er wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Bedenk dat een schilderklus niet alleen draait om de prijs, maar vooral om het uiteindelijke resultaat. Wenst u meer informatie over de mogelijkheden en prijzen? Neem dan hier vrijblijvend contact op met enkele ervaren en erkende schilders uit Antwerpen! Meer informatie over schilder Antwerpen

Kosten per vierkante meter

Op vergelijkingssites wordt meestal gewerkt met een prijs per eenheid. Bij grote oppervlakken wordt gewerkt met een prijs per vierkante meter en bij specifieke objecten met een prijs per stuk. Meestal is de schilderwerken prijs inclusief schildersmaterialen en verf, maar het kan geen kwaad daar extra op te letten. Om je een idee te geven van de gemiddelde prijzen van schilderwerk is hier een overzichtje. Raam schilderen: 15 – 25 euro per raam. Muur schilderen: 15 – 20 euro per m2. Gevel schilderen: 20 – 40 euro per m2. Trap schilderen: 15 – 20 euro per traptrede. Deur schilderen: 70 – 110 per deur. Plafond schilderen: 12 -20 euro per m2.

Schilderwerken prijs AntwerpenDe prijs daalt bij grote opdrachten

Met behulp van deze gemiddelde prijzen is het eenvoudig om de schilderwerken prijs van jouw opdracht te berekenen. Stel, je hebt een woonkamer met een oppervlak van 40 vierkante meter en muren met een oppervlak van 82 vierkante meter. Het schilderen van het plafond en de muren kost dan ongeveer 2.200 euro. Het loont om deze prijzen met de schilder te bespreken, vooral als je meerdere klussen tegelijk laat uitvoeren. In die gevallen is de schilder meestal wel bereid om de schilderwerken prijs een stuk omlaag te brengen. Je moet zelf het initiatief nemen om dit bij de schilder aan te kaarten.Wenst u meer informatie over de mogelijkheden en prijzen? Neem dan hier vrijblijvend contact op met enkele ervaren en erkende schilders uit Antwerpen!

Prijzen vergelijken

De schilderwerkenprijs is een optelsom van het uurtarief van de schilder en de prijs van het schildermateriaal. Schilders nemen ongeveer 35 euro per uur voor schilderwerk binnenshuis en 45 euro per uur voor schilderwerk buiten. Je kunt die prijsindicaties gebruiken als je offertes van verschillende schilders gaat vergelijken. Dat kan eenvoudig via online vergelijkingssites, zoals die ook bestaan voor energie en telefonie. Offertes vergelijken kan heel lucratief zijn, want het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste schilder loopt soms op tot wel 40%. Dat heeft er uiteraard ook mee te maken dat schilders gespecialiseerd zijn in bepaalde soorten werk. Wenst u meer informatie over de mogelijkheden en prijzen? Neem dan hier vrijblijvend contact op met enkele ervaren en erkende schilders uit Antwerpen!

Extra werk

Voor elke schilderklus heb je speciale verf nodig. Het verven van muren en plafonds gebeurt altijd met latexverf. Het schilderen van een muur met twee lagen latex kost 16 euro per vierkante meter. Als er extra werkzaamheden bij komen stijgt de schilderwerken prijs. Bij extra werk moet je denken aan voorbehandeling van de muren en het plafond. Dat is bijvoorbeeld nodig bij vochtoverlast en bij korrelige muren. De prijsverhoging wordt niet alleen veroorzaakt door het extra werk, maar ook doordat er door deze behandelingen langere droogtijden nodig zijn. Wenst u meer informatie over de mogelijkheden en prijzen? Neem dan hier vrijblijvend contact op met enkele ervaren en erkende schilders uit Antwerpen!

Prijzen van speciale materialen

De schilderwerken prijs kan verder oplopen door bijzondere kosten. Als een schilder heel ver moet rijden zal hij voorrijkosten in rekening brengen. De huur en opbouw van een steiger of een hoogwerker maakt ook geen deel uit van de standaard schilderwerken prijs. De bereikbaarheid van het schilderwerk kan ook nog zorgen voor een hogere prijs. Als een raam op een lastige plek zit kost het de schilder meer tijd om dat raam te schilderen, en dat zal hij in rekening brengen. Om niet voor verrassingen te komen is het goed om hier vooraf met de schilder afspraken over te maken.

De kwaliteit

Staar je niet blind op de schilderwerken prijs. Natuurlijk is het prettig als een schilder niet teveel kost, maar het gaat uiteindelijk om de prijs-kwaliteitverhouding. Als je een grote schilderklus door een goedkope schilder laat uitvoeren ben je in eerste instantie minder geld kwijt. Maar als hij zijn werk niet goed heeft gedaan moet je die klus al snel weer opnieuw laten doen. Met een goede schilder heb je de garantie dat het schilderwerk er weer jarenlang tegen kan. Je krijgt een goede indruk van de kwaliteit van een schilder door de reviews op vergelijkingssites te lezen. Wenst u meer informatie over de mogelijkheden en prijzen? Neem dan hier vrijblijvend contact op met enkele ervaren en erkende schilders uit Antwerpen!

Efficiëntie

Je mag de uren die je zelf denkt bezig te zijn met een schilderklus nooit vergelijken met de tijd die een schilder daarvoor nodig heeft. Schilders werken tot wel tien keer sneller dan jij als onervaren doe-het-zelver. Zij delen hun klus efficiënt in, kennen de verschillende verfsoorten en weten hoe die het snelst kan worden aangebracht. Ze beschikken ook over alle noodzakelijke materialen. Als je zelf gaat schilderen moet je regelmatig een bezoekje brengen aan de bouwmarkt, omdat je iets vergeten bent te kopen. In de schilderwerken prijs moet je snelheid en efficiency dus ook meetellen. Wenst u meer informatie over de mogelijkheden en prijzen? Neem dan hier vrijblijvend contact op met enkele ervaren en erkende schilders uit Antwerpen!

Zelf schilderen in Antwerpen?

Schilderen is net als voetbal: iedereen heeft er verstand van. En iedereen denkt dat hij zelf wel kan schilderen. Maar er bestaan zoveel verschillende soorten verf, zoveel technieken en zoveel gespecialiseerde gereedschappen, dat dit in de praktijk behoorlijk kan tegenvallen. Je mag van een schilder verwachten dat hij van alle ontwikkelingen in zijn branche op de hoogte is en dat hij altijd topkwaliteit levert. Als je dus verzekerd wilt zijn van een goed eindresultaat is het verstandig om voor belangrijke schilderklussen een professionele schilder in te huren. Door offertes te vergelijken op schilderwerken prijs en reviews te lezen vind je gegarandeerd een goed schilder voor een aantrekkelijke prijs.


ramen schilderen antwerpen


verfsoorten-antwerpen