Tips en duin auto prijs verf

 • Oplossingen voor het overspuiten van een auto
 • Autospuiten: Prijzen
 • Kun je je eigen auto verven?
 • Wettelijke verplichtingen na het lakken van uw auto

Na een botsing of een kras helpt het aanbrengen van autolak om uw voertuig in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Maar het is belangrijk te begrijpen dat het overspuiten van een carrosserie niet zomaar gebeurt. Hiervoor blijft het ideaal contact op te nemen met een gespecialiseerd carrosseriebedrijf. Ben je bang voor zijn prijzen? In dit geval gidst Expert Peinture u en vertelt u alles over de prijs van het verven van een auto door een specialist.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Oplossingen voor het overspuiten van een auto

Er zijn verschillende oplossingen wanneer u de kleur van een auto wilt veranderen, of gewoon de carrosserie opnieuw wilt doen om krassen of graffiti te verbergen.Er zijn drie hoofdalternatieven als het gaat om het overspuiten van uw auto:

 • Het volledig schilderen van het voertuig: een volledig schilderij bestaat uit het schilderen van het hele voertuig. Dit is ideaal voor het veranderen van de kleur van een auto of het renoveren van een carrosserie met krassen. Het is ook de verzekering van een uniforme kleur in het hele voertuig.
 • Schilderen van een carrosserie-element: indien slechts één carrosserie-element is aangetast, kunt u dat element en dat element alleen laten herschilderen. Het nadeel? Het kan moeilijk zijn voor de bodybuilder om de juiste kleur te vinden.
 • Totale bekleding: ook wel totale bekleding genoemd, deze methode bestaat erin een sticker op de gehele carrosserie aan te brengen om de kleur ervan te veranderen. Uitgevoerd door een carrosseriebedrijf is deze techniek vaak minder duur dan volledig schilderen (vraag gratis offertes van vakmensen voor uw schilderwerk).

Deze producten kunnen interessant voor u zijn:

Een van de dingen die de autobezitter altijd interesseert, is de prijs van het verven van de carrosserie. Het is belangrijk te weten dat dit vooral afhangt van de garage of het carrosseriebedrijf waarmee u contact opneemt.

Wij hebben niettemin enkele tariefelementen voor u bijeengebracht:

Kosten van een verfbeurt van de carrosserie

Als u de hele carrosseriekleur opnieuw moet doen, is het belangrijk om een passend budget uit te trekken.

Het overspuiten van een auto kost gemiddeld tussen 1000 en 3000 €. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De grootte van de auto,
 • Het type verf en afwerking,
 • De carrosserie werd gecontacteerd.

Merk op dat een totale dekking u een bepaalde kostprijs kan besparen in vergelijking met de prijs van het verven van een auto. Deze techniek, die gemakkelijker op te zetten is, kost gemiddeld tussen 1000 en 1500 €. Het enige nadeel? Niet alle carrosseriebedrijven doen dat.

Belangrijk: denk er altijd aan om lakoffertes voor uw carrosserie te vergelijken. Er kunnen reële prijsverschillen bestaan tussen twee carrosserieherstellers in dezelfde regio, of zelfs in dezelfde stad (klik hier voor ons gratis offerte-aanvraagformulier).

Kosten van het bijwerken van een autolak

Als uw carrosserie licht beschadigd is (krassen, schrammen, enz.), maar het slechts een klein deel van het voertuig betreft, kunt u overwegen slechts één deel te lakken.

De carrosseriebouwer kan alleen het beschadigde deel van de auto schuren en verven. Gemiddeld moet tussen 200 en 250 € per overgeschilderd auto-element worden gerekend. De term element verwijst naar alle verschillende onderdelen van het koetswerk:

 • Deuren,
 • Vleugels,
 • Bumper,
 • Veilig,

Als verschillende delen van de carrosserie beschadigd zijn, kan het voordeliger zijn om alles opnieuw te laten spuiten. Een complete lakbeurt heeft ook het voordeel van een perfect uniform resultaat.

Belangrijk: de prijs kan aanzienlijk hoger liggen indien een lichaamsdeel moet worden vervangen.

Professionele schilders in uw regio geven u een gratis prijsopgave voor autospuitwerk

Kun je je eigen auto verven?

Geconfronteerd met de tarieven van de carrosseriebedrijven, zijn vele eigenaars geneigd om het lakken van hun carrosserie zelf aan te pakken. Maar dat is niet per se een goed idee.

Hoewel het heel goed mogelijk is om een interieur te verven, is het verven van een auto een ander verhaal. Het is dus sterk aan te bevelen om het aan een professioneel carrosseriebedrijf toe te vertrouwen!

En dat is niet voor niets, u heeft een specifiek materiaal nodig voor het schuren en overspuiten van een voertuig. Zonder het juiste gereedschap en de juiste verf kan het resultaat erg amateuristisch zijn.

Wettelijke verplichtingen na het lakken van uw auto

Vergeet ten slotte niet dat sommige lakwerkzaamheden op een auto moeten worden aangegeven! Indien u de kleur van het voertuig verandert, is het verplicht de autoriteiten hiervan in kennis te stellen om de registratie van het voertuig bij te werken.

U moet contact opnemen met de prefectuur en het certificaat van de carrosseriebouwer bewaren. Deze formaliteit kost een fiscaal paard (gemiddeld tussen 30 en 50 euro, afhankelijk van het departement).

Een goede bodybuilder kan je vertellen hoe je deze uitspraak moet doen. Het is van essentieel belang dat u de autoriteiten minder dan een maand na de carrosseriewijziging op de hoogte brengt (vraag om gratis offertes van professionals voor uw spuitwerk).

Namelijk: deze verklaring is niet nodig in het geval van het bijwerken van autolak, waarbij de oorspronkelijke kleur niet wordt gewijzigd.

Nu weet u alles over het verven van een voertuig en de prijzen van een carrosseriebedrijf voor deze taak! En als u nu uw binnenschilderwerk en uw huis wilt aanpakken, staat onze site vol met tips en handleidingen voor amateurschilders. Deze muurschilderingstechniek, bijvoorbeeld, zal u kunnen begeleiden…