Verf muren: pro technieken

 • Waarom moeten we uitzoeken hoe we de muren moeten schilderen?
 • Een complete site om u te helpen uw muren te verven
 • Onze selectie van muurschilderingen voor uw werk
 • Alles wat je moet weten over het schilderen van muren!

Het is belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u muren gaat schilderen. En met reden, het resultaat van dit werk hangt af van vele criteria, van de keuze van de verf tot de gebruikte techniek. Hebt u advies nodig om van uw muurschilderingen een succes te maken en de meest geschikte verf te kiezen? In dat geval is de website van Expert Peinture er om u te helpen!

Vergelijk meerdere gratis verf offertes

Waarom moeten we uitzoeken hoe we de muren moeten schilderen?

Het schilderen van een muur is van essentieel belang om de binnenhuisinrichting te veranderen of te verbeteren, of gewoon om een kamer te renoveren. Maar hoewel het idee om muren te verven eenvoudig lijkt, moet worden opgemerkt dat het succes van een dergelijke onderneming afhangt van vele criteria!Wat voor soort verf om een muur te schilderen?

Allereerst is het belangrijk om uw muurschildering zorgvuldig te kiezen. Het is belangrijk te weten dat er veel verschillende soorten muurschilderingen zijn (glycero, acryl, enz.), die meer of minder geschikt zijn, afhankelijk van de drager.

Naast de kleuren (die uiteraard talrijk zijn) moet u ook een bepaalde afwerking of effect kiezen, of het nu glanzend, mat of glanzend is.

Merk op dat u hier de verschillende soorten verf kunt ontdekken. Wij nodigen u ook uit om ons speciale dossier over de keuze van een muurschilderverfkleur te lezen.

Ons advies: voor een binnenmuur kunt u het beste kiezen voor een acrylmuur in de kleur van uw keuze. Merk op dat er speciale verven zijn voor vochtige ruimtes (keuken en badkamer), die beter bestand zijn tegen vlekken en vocht.

Welke applicatiemethode voor een muurverf?

Daarna moet u ook de technieken voor het schilderen van een muur leren kennen, anders loopt u het risico bepaalde sporen na te laten. Afhankelijk van het te schilderen oppervlak en de gewenste rendering, kunt u schilderen :

 • Met een borstel,
 • Rol het op,
 • Spuit verf,
 • Spons,
 • Spuitpistool, enz.

Voor een geslaagde muurschildering moet u er zeker van zijn dat u de ideale verf combineert met de beste techniek, en geen fouten maakt bij het aanbrengen!

Ons advies: de eenvoudigste optie is de verf te mengen met een roller (voor grote oppervlakken) en een kwast (voor hoeken en afwerkingen). Spuitverf blijft een goede optie als u een groot aantal muren moet verven.

Ik vraag meerdere gratis schattingen voor een schilder

Een complete site om u te helpen uw muren te verven

Heeft u advies nodig voordat u een muur gaat schilderen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De site van Expert Peinture adviseert u bij de keuze van een muurschildering, maar ook bij het aanbrengen van de verf.

Dankzij onze vele artikelen met tips en adviezen heeft het schilderen van muren geen geheimen meer voor u!

En als de taak te ingewikkeld blijkt, waarom vertrouwt u het dan niet toe aan een huisschilder? Onze site vertelt u ook meer over de prijs van een muurschildering, en biedt u de mogelijkheid om gratis muurschilderingsoffertes te ontvangen als u geïnteresseerd bent.

Bent u op zoek naar een geslaagde muurschildering voor uw huis? Zo ja, dan zal de volgende video u veel leren:

Onze selectie van muurschilderingen voor uw werk

Nu u de do’s en don’ts van binnenschilderwerk hebt gezien, gaan we over naar uw verfkeuze. Om u hierbij te helpen, hebben wij hieronder een mooie kleine selectie gemaakt:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

Product Foto

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

Product Foto

Productnaam

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

Alles wat je moet weten over het schilderen van muren!

Op zoek naar een handleiding om een muur te schilderen? In dit geval, laat ons u begeleiden door de verschillende stappen van het schilderen van een muur:

Voorbereiding van de muren vóór het schilderen

Denk er allereerst aan dat de voorbereiding van de ondergrond essentieel is alvorens een muur te schilderen. Elk reliëf of onvolkomenheid die vóór het schilderen op de muur aanwezig is, blijft na het schilderen bestaan. En dat is niet voor niets: met schilderen kunt u alleen de kleur van een muur veranderen, maar in geen geval die muur renoveren.

Hier zijn een paar tips om een muur voor te bereiden voordat u gaat schilderen:

 • Bekledingen verwijderen: het is mogelijk om bepaalde wandbekledingen, zoals lambriseringen of tegels, te schilderen. Als u een gipsmuur wilt schilderen, is het noodzakelijk om eerst de muurbekleding te verwijderen. Verwijder de gehele bekleding en verwijder alle sporen van lijm of behang.
 • Maak de muur schoon: voordat u gaat schilderen, moet een muur schoon, gezond en droog zijn. Als de muur vettig of vuil is, kan het nodig zijn de muur te logen. Als de muur stoffig is, veegt u het hele oppervlak af met een schone doek.
 • Het dichten van gaten en scheuren: voor een perfect vlakke ondergrond kan het nodig zijn om gaten of onvolkomenheden te dichten. Verwijder de nog in de muur aanwezige deuvels en vul ze op met gips. Doe hetzelfde met alle kleine gaatjes of scheurtjes. Als de muur onregelmatig is of in slechte staat verkeert, kan het nodig zijn glad pleisterwerk aan te brengen om de muur opnieuw te bekleden alvorens te schilderen.
 • Saneer de muur: als uw muur vochtig is of bedekt is met schimmel, is het belangrijk om hem te saneren voordat u hem opnieuw schildert. Zonder dit, zal uw verf niet lang meegaan. Denk eraan de bron van het vochtprobleem te identificeren (waterinfiltratie, ventilatie, capillaire opstijging, enz.) en dit te corrigeren.

Het voorbereiden van een muur vóór het schilderen is essentieel als u een onberispelijk resultaat wilt en als u wilt genieten van een muur die zo goed als nieuw is.

Vergelijk gratis offertes voor een muurschildering

Hoe schilder je een muur zonder sporen achter te laten?

Zodra de muur is voorbereid, kunt u overgaan tot het schilderen van de muur. Vraag je je af hoe je efficiënt een muur schildert?

In dat geval volgen hier enkele tips om u te begeleiden bij uw muurschilderwerk:

 1. Bescherm de ruimte: bescherm allereerst de vloer en alle niet te schilderen elementen (plinten, plafond, schakelaars en stopcontacten, enz.). Gebruik hiervoor dekzeil en afplaktape.
 2. Breng een muuronderlaag aan: behalve op een nieuwe muur is het raadzaam om een muuronderlaag aan te brengen. Dit zal het hechten van de verf vergemakkelijken en zorgen voor een perfecte dekking van uw verf. Breng de verf eerst met een kwast aan op hoeken, randen en moeilijk bereikbare plaatsen. Breng de verf vervolgens met een roller aan op de rest van de muren.
 3. Muurverf aanbrengen (eerste laag): is uw grondverf droog? Breng nu de verf op dezelfde manier aan. Maak met een borstel hoeken en moeilijke plaatsen vrij. Ga dan met de roller over de passen. Begin met een verticale pas, dan een horizontale pas, en eindig met een verticale pas. Werk van onder naar boven, in kleine oppervlakken van 1 m². Denk eraan de verschillende gebieden aan te tasten, zodat er geen ongeschilderde of slecht uitgevoerde delen overblijven.
 4. Aanbrengen van de muurschilderverf (tweede laag): nadat de eerste laag is aangebracht, controleert u de kwaliteit van het resultaat. Indien nodig een tweede laag aanbrengen met een roller, in verticale banen. Bedek de hele muur en verwijder dan de bescherming.

Als de verf droog is, hoef je alleen nog maar de rolletjes afplaktape los te maken. Vergeet niet uw gereedschap onmiddellijk schoon te maken, voordat de verf droogt.

Als u deze verschillende stappen respecteert, kunt u genieten van een perfect gerealiseerde muur. Als u echter niet de tijd of de energie hebt om dergelijke werkzaamheden uit te voeren, aarzel dan niet om dit toe te vertrouwen aan een professioneel schildersbedrijf. Het komt zelden voor dat de prijs van een muurschildering hoger is dan 30 € per m².

Om in contact te komen met professionele schilders en een gratis prijsopgave voor muurschilderingen te ontvangen, vult u ons gratis en vrijblijvende formulier in: